Sprejer-důchodce (73): Roční podmínka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sprejer-důchodce (73): Roční podmínka!

PLZEŇ – I v pokročilejším věku plzeňský důchodce (73) konkuruje mladým sprejerům. Jeho sprejerské dílo, které vytvořil na zdi Mikulášského hřbitova v Plzni, se rozhodně nedalo přehlédnout.


„Na zeď hřbitova nastříkal černým sprejem devět metrů dlouhý a půl metru široký nápis Pozor na teplouše zde deně. Měl tam tedy drobnou pravopisnou chybu,“ popisuje případ tiskový mluvčí Policie ČR Jaroslav Ibehej.

Při činu ho chytil pracovník bezpečnostní služby. „Muž se na policii hned ke svému činu přiznal,“ dodává Ibehej. Své chování prý vysvětloval tím, že chtěl vlastně plzeňské občany varovat před úchyláky, kteří se na hřbitově pohybují. Právě na tomto hřbitově ho totiž někdo měl osahávat.

Protože si myslel, že vlastně činí dobro, neuvědomil si, že za sprejerství mu může hrozit peněžitý trest nebo dokonce roční vězení. Nakonec důchodce u soudu za svůj vzkaz Plzeňanům vyfasoval roční podmínku.


Autor: (mc)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.