Školák Petr (9): Utekl z domu kvůli pětce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Školák Petr (9): Utekl z domu kvůli pětce

Nádraží v Hlinsku: Tady Petra našli.
Nádraží v Hlinsku: Tady Petra našli. (Pavel Grünwald)

KROUNA - Šťastný konec měla pátrací akce po devítiletém školákovi Petrovi V. z Krouny na Chrudimsku. Chlapec poté, co dostal ve škole pětku z diktátu, přišel domů, vzal si dvě stovky z ušetřeného kapesného a odešel z vesnice.

Šťastný konec měla pátrací akce po devítiletém školákovi Petrovi V. z Krouny na Chrudimsku. Chlapec poté, co dostal ve škole pětku z diktátu, přišel domů, vzal si dvě stovky z ušetřeného kapesného a odešel z vesnice. Když ho rodiče večer nenašli doma, rozjela se pátrací akce. Starosta v místním rozhlase odvysílal výzvu a chlapce šla hledat celá vesnice.

Kromě místních se pátrání účastnily i tři desítky policistů, kteří pročesávali okolí, ale v noci neuspěli. Ráno hned po rozednění začalo pátrání nanovo. Chlapec, jak se později ukázalo, spal v noci ve vedlejší vesnici v rozpadlé chatce u rybníka.

Když si ráno šel koupit k snídani rohlík, prodavačka ho poznala a zavolala policisty. Chlapec ještě stačil nastoupit do vlaku a odjet do Hlinska. Tam si ho všiml jeden z cestujících a upozornil na něho policisty.

„Kluk nám slíbil, že už neuteče. Za špatné známky ani za útěk ho určitě nebudeme trestat, jsme hlavně rádi, že se v pořádku vrátil. Také se těšíme, že se konečně vyspíme, celou noc jsme s obavami vůbec nespali,“ sdělili Aha! šťastní rodiče.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.