Malý psí tulák křižuje Šumavu už čtvrt roku: Hledejte šumavského Gumpa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Malý psí tulák křižuje Šumavu už čtvrt roku: Hledejte šumavského Gumpa

Šumavský Gump probíhal okolí. Hledal si pána?
Šumavský Gump probíhal okolí. Hledal si pána? (Foto ara)

Tři měsíce, tak dlouho vídali lidé černobílého psíka pobíhat po Šumavě. Kde se vzal, nikdo neví. Je to neúnavný běžec a chytit se nenechá. Teď po něm ale tři týdny není ani vidu ani slechu. Neviděli jste ho?

Šumavský Gump je k nezastavení. Pobíhá od vesnice k vesnici, za den urazí i 30 km. Tuláka si začali všímat automobilisté, často pelášil po silnicích. Se životem na cestách byl asi spokojen. Když mu chtěl někdo pomoci, vzal nohy na ramena. Lidé začali na sítích psát, kde všude ho viděli. Dali mu přezdívky šumavský Gump nebo malý Zátopek. „Poprvé se objevil v lednu u Kašperských hor. Je to takový odrostlý čivavák. Není hubený, stačí mu málo a potravu si umí najít. Asi ho někdo vyhodil z auta, proto se zdržuje na silnici,“ řekla Ivana Jensen ze spolku Nalezenci Šumaváci.

Teď se ale čtyřnohý tulák vypařil a lidé se o něj obávají. „Volají mi a ptají se, co s ním je. Viděn byl naposledy v německém Zwieselu. Najedl se a pelášil dál. Pak se ozvala paní, že ho asi viděla ve Čkyni. Policie o něm ví na obou stranách hranice. Pokud ho uvidíte, prosím volejte 604 555 924, “ říká Ivana Jensen.

Už ho skoro měli

Tulák byl viděn v Kašperských Horách, Železné Rudě, Hartmanicích, Stachách, Zdíkově, na Horské Kvildě, u Rejštejna, na Modravě i německém příhraničí. „Pokaždé byl pryč, než jsme přijeli. Jen ve Čkyni zaběhl na zahradu. Dostal uspávací lék ve žrádle, už jsme ho skoro měli, jenže se protáhl plotem a utekl,“ popsala Ivana Jensen.

Jako filmový hrdina

Ztracený psík nejen vzhledem připomíná toulavého hrdinu filmu Gump – pes, který naučil lidi žít. „Koukala jsem se na ten film a celou dobu brečela a myslela na něj. Přesně jak je ve filmu popsáno. Běží, protože věří, že najde svého pána. Jednou se prostě musí unavit,“ svěřila se na sociální síti jedna z přispěvatelek.



Přečtěte si
blesik
8. 4. 2024 • 20:36

Před dvěma dny nám takový pejsek vlezl do zahrady. Hned jsem ho pojmenovala Gump, jak mu byl podobný. Byl to evidentně mladý pes - fena? Nebál se, nechal se drbat, byl přítulný. J. Hradec

Dianthos
7. 4. 2024 • 10:39

Nebo před lidmi utíká, protože utekl svému pánovi a chce svobodu. Držet se silnice je logické, vede někam, kde může najít jídlo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.