Šlapky dostanou průkaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Šlapky dostanou průkaz!

Kromě řidičáku, občanky a průkazky zdravotní pojišťovny bude existovat průkaz prostitutky
Kromě řidičáku, občanky a průkazky zdravotní pojišťovny bude existovat průkaz prostitutky

PRAHA (red) – »Jsi opravdu prostitutka? Ukaž mi svoji průkazku.« Třeba tak by v budoucnu mohl vypadat rozhovor sexuchtivého zákazníka s lehkou děvou. Pražský magistrát chce totiž prosadit v parlamentu zákon o regulaci prostituce.


Revoluční návrh pražského magistrátu

Když onemocní, přijde o legitimaci!

Podle něj by musela mít každá prostitutka svůj průkaz s fotografií, který by ji opravňoval k provozování sexu za peníze.

Pokud by zákon prošel parlamentem a podepsal ho i prezident, musely by všechny společnice v Česku, jak se nově prostitutky nazývají, platit zdravotní pojištění a pravidelně chodit na vyšetření k lékaři. Jedině tak by mohly na radnici v místě bydliště získat za poplatek průkaz prostitutky.

Každý průkaz lehké dívky by obsahoval evidenční číslo, fotografii držitelky, razítko a podpis úředníka radnice, razítko a podpis lékaře a označení radnice, která jej vydala. Včetně data vydání a skončení platnosti. „Návrh zákona je jedinou možností, jak problém sexu za úplatu řešit. Nemůžeme předstírat, že prostituce neexistuje. V současné době nemáme možnost, jak ji regulovat,“ uvedl náměstek pražského primátora Rudolf Blažek.

Průkaz prostitutky by měl platit rok a bude možné jej vždy o rok prodloužit. Radnice průkaz odebere ve chvíli, kdy jeho držitelka onemocní, uvede nepravdivé údaje nebo výrazně změní podobu. V případě, že by porušila zákon, dostane pokutu od pěti tisíc do dvou milionů korun.

Na ulici už stát nesmí

V Praze už od ledna platí vyhláška, podle které prostitutky a prostituti nesmějí nabízet své služby na veřejných prostranstvích. Nový předpis nahradil původní ze začátku 90. let, který byl právně chybný. „Podle Ústavního soudu je nabízení a poskytování sexuálních služeb natolik závažným zásahem do veřejného pořádku a veřejné mravnosti, že nelze na obcích požadovat, aby je strpěly na veřejných prostranstvích,“ uvedl Rudolf Blažek. Podobné vyhlášky platí v Ústí nad Labem, Plzni, Chebu či Dubí.

Prostitutka?
Ne, společnice!

Jestliže se někdo rozhodne pracovat jako prostitutka nebo prostitut, má smůlu. Živnost s takovým názvem mu nikdo neschválí. Např. jedna živnostnice z Litoměřicka měla v kolonce pro předmět podnikání uvedeno »prostituce«. Úředníci jí to ale změnili na »společnice«. „Dnes už nelze vydávat oprávnění podle lidové tvořivosti, jak to bylo možné před rokem 2001,“ říká právník Karel Mrakota.


31.1.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.