Ženu rozřezal... A pak vymaloval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ženu rozřezal... A pak vymaloval!

Rittich se po vraždě Moniky pokusil několikrát neúspěšně o sebevraždu. Snažil se například podřezat si krční tepnu.
Rittich se po vraždě Moniky pokusil několikrát neúspěšně o sebevraždu. Snažil se například podřezat si krční tepnu.

ÚSTÍ N. LABEM (vet) – »Ústecký řezník« Miroslav Rittich (30) se od včerejška zodpovídá před Krajským soudem v Ústí nad Labem z hrůzné vraždy. Svou družku Moniku Blažkovou (†20) v červnu 2006 zavraždil a rozporcoval.


Ústecký fantom u soudu

Družce dal bonbon a pustil na ni činku

Její hlavu v pytli zahrabanou v parku našly loni v červenci děti před ústeckým gymnáziem.

Rittich včera u soudu nehnul brvou. Průběh líčení sledoval mlčky, s lehkým úsměvem na rtech. Jen chvílemi nervózně podupával nohou. Odmítl vypovídat. Předsedkyně senátu tedy přečetla to, co již řekl policii.

Ke všemu se přiznal. Hájil se tím, že mu byla přítelkyně nevěrná, špatně se starala o syna Jakuba (4), toulala se po nocích, někdy nebyla doma i několik dnů či týdnů.

V osudný den Rittich popíjel víno a pak šel s přítelkyní ven. „Když jsme se vrátili, díval jsem se v televizi na box a Monika usnula. Hrál jsem si s třicetikilovou činkou. Chtěla bonbon,“ citovala soudkyně jeho výpověď. Bonbon jí přinesl. „Přemýšlel jsem, jak se chová. Pak jsem na ni pustil činku,“ vysvětloval Rittich. Právě tato rána byla smrtelná.

Druhý den ráno si Rittich řekl, že musí Moniku pohřbít. Vzal tři nože, pilku, pytle, deky a tělo doma naporcoval. Její pánev dal do mrazáku. „Udělal jsem v něm místo. Nechal jsem tam dvě kuřata, protože kuřata stejně nikdo nejí,“ uvedl Rittich. Hlavu, levou ruku a nohy zahrabal v parku. Matce řekl, že Monika odešla. Trup a pravou ruku dosud policie nenašla a obžalovaný si nevzpomíná, kam je ukryl. Stěnu od krve natřel na růžovo a namaloval na ni mrak. Rittichovi hrozí až 15 let vězení.


Foto Aha! – Kateřina Kalibánová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.