POTVRZENO! Honzík (†5) nemusel zemřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

POTVRZENO! Honzík (†5) nemusel zemřít!

Roman Rokos se synem Honzíkem.
Roman Rokos se synem Honzíkem. (: archiv Romana Rokose, ČTK)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté při vyšetřování únosu Honzíka Rokose pochybili i nepochybili. „Pátrání vedli dobře, ale pravděpodobně nebyla nalezena společná řeč mezi panem Rokosem a detektivy,“ řekl včera šalamounsky ředitel jihočeské policie Radomír Heřman.

Jenže policie pracovala liknavě...

Kriminalistka, která měla případ na starosti, neodhadla vážnost situace. „Jihočeská policie přehodnotí personální obsazení všech míst,“ dodal Heřman.

Otec zavražděného Honzíka Roman Rokos po synovi pátral. Deníku Aha! se svěřil, že jeho bývalá partnerka Antonie Stašková vyhrožuje synovou vraždou. Policie jeho tvrzení však nebrala vážně.

Stašková bydlela s Honzíkem u známých a příbuzných, policie ji však nezadržela. Honzíka vídali sousedé, kteří dnes nad liknavostí policie kroutí hlavou. Kdyby věděli, že je pohřešovaný, nahlásili by to. Policie však s médii nespolupracovala. „Jsem silně znechucen. Čekal jsem, že policisté plně přiznají svou vinu. Zbytečně mi umřel syn, takže zvážím další právní kroky a nevzdám se,“ řekl Aha! Roman Rokos.

Podle neoficiálních informací by po šetření ředitelství jihočeské policie měla případ prověřit i inspekce ministerstva vnitra.

Co mohli detektivové udělat lépe

● zveřejnit v médiích fotografie Staškové, jejího přítele Pavla Grepla i malého Honzíka
● pořádně zkontrolovat všechna místa, kde by se Stašková mohla nacházet
● naslouchat otci, měli brát v úvahu, že Stašková vyhrožuje vraždou syna
● soustředit se na minulost Staškové
● neměli do míst, kde se Stašková skrývala, posílat pouze sociální pracovnice, kterým může každý odmítnout umožnit přístup do bytu

Policií hledaný otec unesl dceru (7)

CHODOV – V Chodově na Sokolovsku zmizela Nela Macáková (7). Odvezl si ji otec Václav Macák (51) na zimní prázdniny. „Přestože měl muž, po němž pátrá policie kvůli krádeži, dceru vrátit do neděle, už se neobjevil. Matce se ani neozval a není jasné, kde se s dcerou pohybuje,“ řekla policejní mluvčí Jolana Číhová.

TABLO HRŮZY:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.