Táta Honzíka Rokose (†5): Nezabíjej naše dítě! Máma syna ale ubodala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Táta Honzíka Rokose (†5): Nezabíjej naše dítě! Máma syna ale ubodala!

Honzík Rokos
Honzík Rokos

ČESKÉ ZLATNÍKY/TÁBOR – Malého Honzíka Rokose (†5), po kterém jeho táta pátral víc než půl roku, našla nyní policie mrtvého. Ubodaného v autě!


A pak se taky chtěla zabít...

ČESKÉ ZLATNÍKY/TÁBOR – Malého Honzíka Rokose (†5), po kterém jeho táta pátral víc než půl roku, našla nyní policie mrtvého. Ubodaného v autě! Zřejmě ho zavraždila jeho vlastní matka Antonie Stašková (38), po které bylo už dlouho vyhlášeno celostátní pátrání. Otec Honzíka Roman Rokos tvrdí, že vinu za smrt chlapce nese i policie.

Antonii Staškovou, jejího nového přítele Pavla Grepla (49) a malého Honzíka objevila policie v pátek navečer v Českých Zlatnících na Mostecku, jak spí v autě v areálu bývalého kravína. Pak ale čekal kriminalisty šok. Když auto prohledali, zjistili, že dítě je mrtvé! „Bylo na zadních sedačkách zabalené v dece,“ řekl ředitel mostecké městské policie Bronislav Schwarz.

Chlapce údajně zabila jeho matka už 9. prosince, s přítelem pak několik týdnů hledali vhodné místo, kde by se mrtvoly zbavili. „Chtěli ho zakopat právě v areálu bývalého kravína na Mostecku. Muž byl svědkem vraždy, prý už jí ale nemohl zabránit. Matka se pak chtěla zabít také, ale nedokázala to,“ uvedl policejní zdroj.

„Honzík byl prý probodnutý. Nevím, co na to mám říct. Snad jen to, že je to vina policie! Kdyby dělala to, co měla, nemuselo to takto dopadnout,“ svěřil se Aha! zdrcený táta Roman.

Kliknutím zvětšeteHonzíkova máma unesla syna, který byl soudem svěřen do péče otci, před více než půl rokem. Spolu s dítětem a novým přítelem prchala před policií a prohlašovala, že než aby expartnerovi Honzíka vrátila, raději ho zabije. A to pak zřejmě udělala.

„Před lety porodila tři děti. Nejprve dva chlapečky, ani jeden se nedožil roku. Oba zemřeli udušením, zřejmě oba zabila. První dítě mělo zlámané ručičky a nožičky, což vysvětlila tím, že se ho pokoušela vzkřísit. A smrt druhého chlapečka je taky podivná. Antonie byla prý tenkrát venku před domem, doma dítě plakalo a ona křičela do okna, že už dlouho řvát nebude. Druhý den pak bylo miminko mrtvé,“ vypráví Rokos. „Pak měla dcerku Soňu, té je dnes šestnáct a vychovává ji babička,“ vypráví o své bývalé přítelkyni Roman Rokos a dodává: „Když ji babička přebírala do péče, měla holčička rozbitou hlavu, vyrvané vlasy. Prý ji máma týrala,“ říká Roman.

„Podle lékaře dítě zemřelo násilnou smrtí, přesnou příčinu a dobu úmrtí stanoví pitva. Matku i jejího přítele vyšetřovatel obvinil z vraždy, teď soud rozhodne o jejich vzetí do vazby. Hrozí jim až výjimečný trest,“ uvedla mluvčí policie Jarmila Hrubešová.

Snažil se Honzu zachránit
Policie mu nepomohla…

TÁBOR – Tatínek Roman Rokos už dlouho tušil, že jeho uneseného malého synka nečeká s jeho matkou nic dobrého. I prostřednictvím deníku Aha! prosil svoji bývalou přítelkyni, aby jejich Honzíka nezabíjela…

Až do listopadu, kdy si Roman začal veřejně na laxnost policie stěžovat, se totiž nic moc nedělo. „Po Honzíkovi, Staškové i Greplovi bylo vyhlášeno pátrání, tím to ale skončilo. Jen poslední měsíc kriminalisté pátrali intenzivněji,“ vyčítavě pláče Roman Rokos, který víkend co víkend sám objížděl západ a sever Čech a při tom zjistil věci, které policie nebyla schopna vypátrat. „Kdyby dělali, co dělat měli, Honzík mohl žít. Bože, nemohu tomu uvěřit,“ pláče nešťastný táta, kterému až po chlapcově smrti slíbil samotný ministr vnitra Ivan Langer, že postup policistů prověří…


Autor: MARTIN PRŮŠA
Foto archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.