Drsný konec schizofreničky Laury (†38) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Drsný konec schizofreničky Laury (†38)

Laura trpěla psychickými problémy.
Laura trpěla psychickými problémy. (FB)

Laura Winhamová (†38) trpěla schizofrenií. Zákeřná choroba způsobila, že se stranila svých nejbližších, protože byla přesvědčená, že jí rodina ublíží. Nikomu tak nepřišlo zvláštní, že se několik let neozvala. A tak došlo na nejhorší: nebohá žena byla nalezena mrtvá ve svém bytě po bezmála čtyřech letech od smrti!

Z jejího těla zbyla prakticky jen kostra, proto ani nebylo možné určit příčinu smrti. V Lauřině deníku bylo napsáno »Potřebuji pomoc!«. První, kdo se o Lauřin osud začal starat, byl její bratr. Ten naléhal na policii, která v bytě našla už jen tělo ve stavu, který připomínal mumii. Vzhledem ke stavu těla byla Laura identifikována jen díky analýze zubů. obecním služeb ani odborníků na její onemocnění ji více než tři a půl roku nepřišel zkontrolovat! Zdrcená rodina Rodina se od Laury raději držela stranou, aby kvůli jejím domnělým představám nebyla situace ještě horší. „Věřili jsme, že jí odborníci pomůžou a kontakt se obnoví. Nikdy by nás nenapadlo, že ji najdeme mrtvou na podlaze po tak dlouhé době...“ uvedla její sestra Nicky. Příběh je o to smutnější, že pracovníkům sociálních služeb nebylo divné ani to, že dlouhé roky nereagovala na telefonáty, SMS zprávy, a dokonce ani domovní prohlídky ohledně kontroly plynu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.