Čtvrtku, hvězdy ti drží palce! - Horoskop pro děťátko z popelnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Čtvrtku, hvězdy ti drží palce! - Horoskop pro děťátko z popelnice

Čtvrtkův zdravotní stav je podle lékařů každým dnem lepší. Zatím jako správné miminko téměř celý den prospí, budí se jen na pravidelné krmení.
Čtvrtkův zdravotní stav je podle lékařů každým dnem lepší. Zatím jako správné miminko téměř celý den prospí, budí se jen na pravidelné krmení.

PRAHA – Vendelín Čtvrtek, novorozený chlapeček, jehož přesně před týdnem našel bezdomovec v popelnici na pražském Spořilově, měl zemřít. Alespoň to tak zřejmě chtěla jeho vlastní máma, která mu po porodu ani nepřestřihla pupeční šňůru, tělíčko zabalila do igelitové tašky a odhodila.

● K náhradní matce si vytvoří velmi silné pouto!
● Ve 30 letech si najde lásku na celý život!
● Bude odvážný, vytrvalý, komunikativní a nezávislý!

Sudičky mu však nadělily do vínku obrovský kus štěstí a pevné zdraví. »Vendelín Čtvrtek« totiž dokázal snad bez následků přežít silné podchlazení, měl 25 °C. Celé Česko mu teď drží palce, do nemocnice lidé nosí a posílají hračky, oblečení a pohlednice…

Jaký osud čeká v budoucnu dnes týdenního chlapečka? Lékaři mohou zatím říct jen to, že dnes nebo nejpozději zítra Vendelína Čtvrtka přeloží na běžný pokoj, kde bude dostávat už opravdu jen mateřské mléko, žádnou jinou umělou výživu pomocí hadiček. „Z nemocnice by poté mohl být přeložen do 14 dnů,“ uvedl primář gynekologickoporodnické kliniky Fakutní Thomayerovy nemocnice Jan Janota.

Nejprve se Vendelín Čtvrtek dostane do kojeneckého ústavu, a pokud nenastanou žádné komplikace, neozve se jeho biologická matka, budou vybráni z pořadníku jeho noví rodiče.

Astrologové a kartářky již ale mají v životě Vendelína Čtvrtka jasno. „Čtvrtek získá novou rodinu a hvězdy mu budou přát!“ tvrdí přední český astrolog Petr Messany. Exkluzivně pro deník Aha! sestavili podle data narození (13. prosince 2007) horoskop pro malého nalezence.

Zdraví
Malý Čtvrtek je Střelec a tito lidé jsou velmi aktivní. I díky tomu se mu podařilo přežít velké podchlazení. Jeho zdraví už není ohroženo, hodiny v kontejneru by neměly narušit ani správnou funkci jeho mozku. „V budoucnu by měl mít určitě dobrý kořínek,“ předpověděl Messany. Nejcitlivějším místem jsou u chlapce dolní končetiny, které měl zraněné už teď.

Rodina
„Čtvrtek se zcela jistě dostane do milující rodiny. Lidé mají zvláště v této době otevřená srdce a miminko pro ně bude tím nejhezčím dárkem,“ vysvětlil Messany. Bude to živé a hravé dítě, které bude stále něco objevovat a poznávat. Až bude starší, bude stále více potřebovat svobodu a nezávislost. Jeho velkým plusem bude odvaha a komunikativnost. O jeho smutném příchodu na svět mu ale noví rodiče nikdy vyprávět nebudou.

Škola a práce
Čtvrtka bude vždycky lákat příroda, cestování a pohyb. Měl by studovat školu zaměřenou na zemědělství, ochranu přírody, ale bránit se nemusí ani povolání letce, průvodce nebo učitele. Pro svůj spokojený život rozhodně bude potřebovat svobodu rozhodování.

Vztahy
Čtvrtek naváže velmi silný vztah ke své nové matce. V jeho podvědomí vždycky zůstane matná vzpomínka na nedostatek lásky v prvních hodinách jeho života. „Ač Střelci obvykle bývají lhostejní k rodinným poutům, Čtvrtek bude hledat lásku na celý život. Svou vyvolenou ale potká až kolem třiceti let,“ předpověděla kartářka Tamara Bialko.

Dárky, které na něj čekají v nemocnici

Autor: (lt, wer)
Foto Aha! – Kateřina Kalibánová, Martin Pekárek, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.