Muže soudí za opilství, ale… Kamarádovi probodl krk a plíci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Muže soudí za opilství, ale… Kamarádovi probodl krk a plíci!

Františka K. přivedli v poutech.
Františka K. přivedli v poutech.  (Foto Aha! – M. I. Volf, PČR)

Popadl kuchyňský nůž a kamarádovi Jiřímu R. (31) ho zabodl do krku! Útočník František K. (37) za to včera stanul před soudem. Hrozí mu 10 let kriminálu.

Incident se odehrál letos o Velikonocích v Klášterci nad Ohří. Kromě krvavého zranění na krku obžalovaný své oběti ještě propíchl levou plíci. „Jen díky rychlé pomoci jsem naživu. Museli mě operovat a mám trvalé následky,“ postěžoval si napadený muž. Jelikož se útočník před svým činem nejdřív »sjel« pervitinem, vyhnul se obžalobě z pokusu vraždy. „Z předchozí zkušenosti s návykovými látkami věděl, jaké stavy se mohou v intoxikaci vyskytnout. Spáchal tak zločin opilství,“ vysvětlil státní zástupce Vladimír Jan.

Všechny žaluje

František K. se nejdřív k činu doznal, dokonce měl v plánu přistoupit na dohodu o vině a trestu. Když ale zjistil, že by měl jít do ústavu na léčení závislosti, couvl a začal svůj útok popírat. Dokonce přímo v soudní síni podal trestní oznámení na státního zástupce, všechny svědky, policii i soudce Ondřeje Peřicha.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.