3 nejoblíbenější země v Asii. Kam se vydáte? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

3 nejoblíbenější země v Asii. Kam se vydáte?

 (pixabay.com)

Přemýšlíte o dovolené v exotické destinaci? Zvažte zájezd do Thajska. Vyrazit sem můžete prakticky kdykoli během celého roku. Thajské podnebí je celoročně teplé. Pouze v období od června do října se tady vyskytuje více srážek, ale zima vám rozhodně nebude. K největším lákadlům této destinace patří nádherné pláže, výborné jídlo a také skvělá atmosféra, kterou vytvářejí místní obyvatelé.

Phuket: Ostrov s nejkrásnějšími plážemi

Thajsko nabízí různorodá letoviska, ve kterých si každý vybere to své. Můžete vyrazit do hojně obydlených a rušných měst nebo naopak zvolit odlehlé kraje, kde budete mít absolutní klid. Další možností je také ostrov Phuket, kde najdete ty nejkrásnější pláže z celého Thajska.

Ostrov Phuket má rozlohu 543 kilometrů čtverečních a leží v Andamanském moři. Turisticky je tento ostrov velice oblíbený nejen pro své pláže, ale i nádhernou přírodu a zajímavé památky.

Kuriozitou je také socha Velký Buddha, která je zde sice zatím jen patnáct let, jedná se však o velmi oblíbený cíl návštěvníku. Socha je vidět z obrovské dálky a když ji navštívíte, užijete si dechberoucí výhled.

Rozhodně  při návštěvě ostrova nevynechejte ani ochutnávku místních specialit. Jako celá thajská kuchyně i na ostrově Phuket bude valná většina pokrmů silně kořeněných. K delikatesám typickým přímo pro tento ostrov patří krevetová polévka Tom Yam Gung nebo třeba kari s lilkem Kaeng Kiaw Wan Gai.

Bangkok: Užijte si zábavu i kulturu ve víru velkoměsta

Zvolíte-li zájezd do hlavního a také nejlidnatějšího města Thajska Bangkoku, určitě se nebudete nudit. Bangkok je jedno z nejnavštěvovanějších měst světa i díky tomu, že je tu centrum kultury, zábavy a najdete tu i řadu významných památek.

K významným pamětihodnostem patří Královský palác, který je tvořen komplexem několika budov a nachází se přímo v centru města. Dále určitě stojí za návštěvu i chrám Wat Phra Kaew, který je nejposvátnějším místem celého Thajska.

Přímo v centru města si užijete i dostatek zeleně díky velikému parku Lumphini Park. Především děti jistě ocení také možnost návštěvy zábavního parku Dream World, kde najdete dokonce i umělý sníh. Bangkok je také ideálním místem pro nakupování.

Samui: Ostrov plný džungle a přírodních krás

Druhý největší ostrov Thajska Samui je rovněž velice oblíbenou turistickou destinací. Většina jeho povrchu je pokryta hustým pralesem, který vám vyrazí dech. Pokud navštívíte místní chrám Wat Khunaram, můžete si ve vitríně prohlédnou mumifikovaného mnicha, který byl pohřben roku 1973.

Výlety do místní přírody určitě nevynechejte, vyrazit můžete třeba na nejvyšší horu Thajska Khao Pom nebo k vodopádům Na Muang. Velice oblíbeným cílem je zde i místní akvárium Samui Aquarium nebo zoologická zahrada s tygry.

Díky nádhernému moři je Thajsko ideální destinací i pro různé vodní sporty. Užijete si tady potápění, surfování i další adrenalinové sporty. Thajsko zkrátka nabízí nejrůznější zážitky, které můžete prokládat výborným jídlem a odpočinkem na nejkrásnějších plážích světa.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.