Bouřlivák Chimaev budí emoce. V kleci je neporazitelný, přesto mu mnozí nemohou přijít na jméno. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bouřlivák Chimaev budí emoce. V kleci je neporazitelný, přesto mu mnozí nemohou přijít na jméno.

 (Depositphotos.com)

Za dvě minuty bylo hotovo. Khamzat Chimaev si na sobotním UFC 279 v Las Vegas poradil s Američanem Kevinem Hollandem a neinkasoval přitom jediný úder. Švédský démon s ruskými kořeny vyhrál svůj šestý zápas v UFC a celkově v kariéře ještě neprohrál. Původně se měl ale na galavečeru utkat s Natem Diazem. Na zápas s ním ale převážil více než o tři kila. V poslední době zaujal i sebevědomými výroky nebo bitkou v zákulisí. O hvězdě UFC tak zřejmě neslyšíme naposled.   

Zrušená tiskovka, rvačka v šatnách, nesplnění váhového limitu od Chimaeva, rošáda zápasů a nakonec jasná výhra – tak by se dal ve zkratce shrnout Khamzatův pobyt v Las Vegas. Fanoušky bude zřejmě rozdělovat vždy.  Dominantní výkony v kleci totiž snadno vystřídají negativní prohlášení nebo arogantní a neprofesionální chování, které se nelíbí ani některým kolegům nebo Danu Whiteovi. Kvůli váze se navíc na turnaji 279 musela radikálně měnit zápasová karta u třech nejlepších zápasů. Diaz nakonec vyzval Fergusona, kterého porazil ve čtvrtém kole a Chimaev si bez inkasovaného úderu poradil s Hollandem. Proč však nenavážil o téměř čtyři kila nevysvětlil. Pouze suše poznamenal, že mu shazování zakázal lékař. Nabízí se tak přestup do vyšší váhové kategorie. Ve střední váze by se mohl Chimaev utkat s Paulem Costou, se kterým mají nevyřízené účty. Tento zápas by navíc čečenskému bijci otevřel cestu k titulové bitvě s Israelem Adesanyou, kterého v listopadu čeká obhajoba titulu s Alexem Pereirou na UFC 281. I na tento duel už si nyní můžete vsadit u Fortuny s bonusem pro fanoušky MMA.

I Chimaev po titulu velmi touží. V minulosti hrdě prohlašoval, že by porazil i Jiřího Procházku, který se momentálně nachází hned o dvě váhovky výš! Sebevědomí mu zkrátka nechybí. „Jsem nejnebezpečnější člověk v UFC, klidně vás všechny zabiju. Ve všech váhovkách, s žádným soupeřem nebudu mít problém. Nikdo mě nezastaví.“ Prohlašoval neurvale po drtivé výhře. Z nesplněného limitu si také spíš utahoval, když na sociálních sítích přidal fotku s obtloustlým Darenem Tillem a poznámkou: „může za to on“. Dana White tak zřejmě bude muset drzouna zkrotit a posun do těžší váhové kategorie zní jako dobré řešení. 

Velký rozruch byl i okolo veterána Nate Diaze. Ten se po vyhraném zápase nechal slyšet, že by rád dokončil sérii s Conorem McGregorem. Případný duel číslo tři tak zřejmě stále leží na stole a promotér White udělá vše proto, aby se uskutečnil. Ačkoli mají oba borci to nejlepší za sebou, jejich poslední zápas trhal rekordy ve sledovanosti a prodaných PPV. Na oficiální oznámení si ovšem budeme muset počkat. Podobně jako Jiří Procházka na potvrzení odvety s Gloverem Teixeirou. Jisté ovšem je, že se s UFC rozhodně nebudeme nudit. Nejbližší číslovaný event je na programu 22. října v Abu Dhabi, kde si jednička lehké váhy Charles Oliveira bude chtít vzít zpět pás, o který přišel kvůli váze. Proti němu bude stát           

Islam Makhachev, který v UFC prohrál zatím jediný zápas.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.