Výbuch plynu v Olšanech u Prostějova: Šlo o úmysl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Výbuch plynu v Olšanech u Prostějova: Šlo o úmysl!

Z domu, kde bouchl plyn, nezbyla ani zeď.
Z domu, kde bouchl plyn, nezbyla ani zeď.  (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Ne nedbalost, ale úmysl! Vyšetřovatelé včera překvalifikovali červencový výbuch plynu v rodinném domku v Olšanech u Prostějova. Škoda je přes 12 milionů.

Patrový dům detonace srovnala se zemí, poškodila i dva sousední domy. „Došlo ke změně právní kvalifikace z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti na trestný čin obecné ohrožení. Trestní sazba je v tomto případě osm až patnáct let,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman a dodal: „Případ je nadále prověřován. V současné době čekáme na závěry znaleckých posudků z oboru stavebnictví a ekonomiky. Škoda předběžně přesáhla 12 milionů korun.“

Při červencové explozi v rodinném domě zemřel jeho majitel. Podle dostupných informací muž nikde nepracoval, holdoval alkoholu a topil se v dluzích. Dům měli zabavit exekutoři. Krátce před výbuchem měl muž prohlásit, že jeho dům nikdo nedostane.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.