Domažlice ohrožujeneznámý žhář | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Domažlice ohrožujeneznámý žhář

Střechu domu se už hasičům zachránit nepodařilo.
Střechu domu se už hasičům zachránit nepodařilo. (: HZS Plzeňský kraj)

DOMAŽLICE – Hustý dým a plameny šlehající do výšky několika metrů probudily krátce před čtvrtou ráno obyvatele Havlíčkovy ulice v Domažlicích. Střecha domku naproti restauraci U Kocoura byla v plamenech.

„Hořela eternitová střecha domku, uvnitř ale naštěstí nikdo nebyl,“ popisuje mluvčí hasičů Plzeňského kraje František Vaško. Přestože požár vypadal děsivě, několik jednotek hasičů dokázalo za pár minut plameny zkrotit a brzy je uhasili úplně. Tím pro ně ale práce neskončila. Museli ještě střechu rozebrat, aby se ujistili, že oheň opět nevzplane. „Škody se vyšplhaly asi na dvě stě tisíc korun. Domek pravděpodobně někdo úmyslně zapálil,“ dodává Vaško.

Na Domažlicku řádil žhář naposledy před několika měsíci, vybíral si ale zásadně jen majetek zemědělců. Od poloviny loňského roku do konce zimy zapaloval stohy, seníky či stáje hlavně v okolí Staňkova. Škody vyšplhaly na víc než patnáct milionů korun. Jestli se jedná o stejného pyromana, zatím ale není jasné.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.