Sledovali jsme vánoční strom! Z plantáže do obýváku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sledovali jsme vánoční strom! Z plantáže do obýváku!

VYSOČINA - Plantáže na Vysočině jsou plné krásných stromků.
VYSOČINA - Plantáže na Vysočině jsou plné krásných stromků. (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Kde se berou vánoční stromky, které se objevily na tržištích a stáncích po celé republice? Deník Aha! sledoval cestu jednoho takového stromku z plantáže až k jedné ze šťastných rodin.

  1. VYSOČINA.
    Na dobře utajovaných místech se stromky pěstují na obrovských plantážích. Proč utajovaných? Pěstitelé se bojí hlavně nájezdů organizovaných band, které by je mohly o stromky připravit. Stromečky rostou na plantážích 7 – 10 let, teprve tehdy dorostou do výšky, kterou zákazníci požadují nejčastěji – asi 1,5 metru.
  2. DOLNÍ BŘEŽANY.
    Stromky se svážejí na centrální překladiště. Tady se v jednom okamžiku sejdou až tisíce stromků. Ty se pak nakládají do nákladních vozů a rozvážejí do konkrétních stánků. Největší zájem je tradičně o smrčky. „Ale i jedle jsou čím dál oblíbenější, borovičky si zase lidé kupují proto, že vydrží nejdéle,“ prozradil nám Robert Šíma z firmy Abies.
  3. PRAHAHOSTIVAŘ.
    Na stánku už stromky čekají na svoje nové majitele. Letos jich je opravdu hodně, takže je z čeho vybírat. Naše krásná jedlička doputovala až k nákupnímu centru v Hostivaři, kde si ji vybrala sympatická rodinka Šimonových z Prahy.

15.12.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.