Šokovaný Štefan Horváth (50) z Duchcova: Našel jsem nahého kluka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Šokovaný Štefan Horváth (50) z Duchcova: Našel jsem nahého kluka

Štefan Horváth ukazuje, kde chlapce na dvoře našel.
Štefan Horváth ukazuje, kde chlapce na dvoře našel. (Foto Aha! – Helena Lacinová, Štefan Horváth)

Šokující zážitek z neděle stále vstřebává Štefan Horváth (50) z Duchcova. Na dvoře, kde bydlí, objevil ráno nahého a promrzlého chlapce (11). Nečekal na nic, dítě zabalil do županu a odvezl na městskou policii. Tam ale nepochodil. I na státní policii potom nějaký čas trvalo, než se problém vyřešil.

„Kluk byl dezorientovaný, pokálený, nahý, měl samozřejmě studené nohy,“ popsal muž stav dítěte. Domluvit se s ním nedalo. „Byl zřejmě mentálně postižený,“ myslel si. Chlapce naložil do auta a jel na městskou policii. Štefana Horvátha tam naštvalo, že sloužící strážnice se nešla na dítě do auta ani podívat. „Nezavolala ani záchranku, státní policii, nic,“ zlobil se Horváth.

Znovu nastartoval auto a hocha převezl na státní policii. Tam strávil přes hodinu. „Na úzké chodbě jsem se ho snažil uklidnit. O hračky nejevil zájem. Znovu se pokálel, tak jsem ho umyl ručníkem,“ popisoval martýrium. „Ještě, že jsem dříve pracoval na sociálce a v Jedličkově ústavu. Bez zkušenosti bych měl asi potíž vše sám zvládnout,“ doplnil. Vysvobození přišlo v momentu, když strážníci přivezli na policii matku dítěte, která se po něm začala shánět a šla právě za měšťáky. „Oba jsem je ještě odvezl domů,“ pokrčil rameny Štefan Horváth. „Myslím si však, že někdo měl zavolat záchrannou službu a nějak to řešit,“ ulevil si ještě.

Co se stalo

Policie ČR: Nešťastná náhoda

Dítě je z Duchcova. Ráno se probudilo v rodině jako první ze všech a odešlo z bytu. Ušlo samo kilometr a skončilo na dvoře, kde ho nalezl Štefan Horváth. „Policisté byli na výjezdu, proto pán musel čekat na chodbě policie a sháněli se po službě OSPOD,“ zdůvodnila včera prodlení policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Poznamenala, že pokud by se nenalezla matky dítěte, OSPOD by mu našel dočasné umístění. „V tomto případě šlo spíš o nešťastnou náhodu. Dítě se probudilo dříve než ostatní v rodině a odešlo samo z domova,“ upřesnila. Doporučila pak v takových případech ihned volat bezplatnou linku 158.

Městská policie Duchcov

Hovoří o lžích... Tam se při osobní návštěvě reportérky Aha! nechtěli k případu vyjádřit. „Pan Horváth lže. A zveřejňuje fotky nezletilého. Běžte za ním,“ reagoval muž v uniformě, který sice uvedl, že je zástupce vedoucí, ale jméno neprozradí. „Mám služební číslo 121. Nejvyšší velitel je starosta a ten mě nepověřil se k případu vyjádřit,“ ukončil.

 A co na to starosta?

„Naši strážníci nepochybili. Policistka vyšla před služebnu a řekla muži, že když má kluka v autě, ať ho odveze na státní policii,“ tvrdí starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.