Skočil pro migrantku, sám se utopil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Skočil pro migrantku, sám se utopil!

Někteří migranti volí extrémně nebezpečnou cestu do USA a snaží se přeplout nebo přeplavat řeku Rio Grande.
Někteří migranti volí extrémně nebezpečnou cestu do USA a snaží se přeplout nebo přeplavat řeku Rio Grande. (ČTK/AP/Eric Gay)

Rio Grande je extrémně nebezpečná řeka a voják Národní gardy porušil základní pravidlo, které jim nadřízení každý den vštěpují. Nikdy do ní neskákej, ani kdybys chtěl někoho zachraňovat! Budeš bez šance a utoneš!

V jižním Texasu dočasně zastavili pátrání po členovi (†22) Národní gardy, který skočil do Ria Grande, aby pomohl topící se mexické migrantce. Jméno odvážlivce, který doplatil na své hrdinství, nebylo zveřejněno, všeobecně se ale soudí, že se utopil. Vyšetřování ukázalo, že vstoupil do vody poblíž Orlího průsmyku, hraničního městečka asi 200 kilometrů od San Antonia, v pátek v 8.30 ráno.

O dvě hodiny později našla policie na břehu vysílačku a neprůstřelnou vestu. Věci, které muž odložil, aby mu ve vodě nepřekážely. Ilegální migrantka nakonec »cestu za svobodou « přežila a byla odvezena do zadržovací stanice na americkém břehu řeky. „Ačkoli to tak kolikrát nevypadá, jsou tady silné a velmi nevyzpytatelné proudy, které jenom za poslední týden způsobily utonutí už deseti lidí. Je to jako byste vstoupili do černé díry. Každému našemu příslušníkovi před směnou připomínáme, aby za žádnou cenu do řeky neskákal. Ani kdyby chtěl někomu pomoci,“ uvedl poručík gardy Christopher Olivarez. Za poslední týden vytáhli z řeky 23 zachráněných migrantů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.