SKANDÁL! Vůdce ruských nacionalistů Žirinovského pohřbili zaživa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

SKANDÁL! Vůdce ruských nacionalistů Žirinovského pohřbili zaživa

Ruský poslanec Vladimir Žirinovskij
Ruský poslanec Vladimir Žirinovskij (Profimedia.cz)

Svět obletěla zpráva o skonu lídra Liberálnědemokratické strany Ruska (LDPR) Vladimira Žirinovskeho. Zprávu potvrdil i jeden z ruských poslanců Alexandr Pronjuškin. Jenže spletli se. Politik stále žije. 

Stačila jedna chyba a na světě je skandál. Zpráva o úmrtí extrémně pravicového politika nebyla pravdivá. „Chci uklidnit všechny, kdo se obávají o zdraví Vladimira Volfoviče Žirinovského. Žije. Jeho stav je opravdu vážný. Dnes byl na CT. Máme o něj strach, lékaři bojují o jeho život. Je to skvělý chlap,“ píše podle BBC předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin na svém telegramovém kanálu. 

Někdejší kandidát na prezidenta, kterého proslavily například teze, že Pobaltí a Polsko vymaže z mapy, nebo že sovětský diktátor Josif Stalin měl do východní Evropy poslat „skutečnou okupační armádu“ a „všem zavřít huby“ údajně prodělal oboustranný zápal plic po covidu.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.