Chlapec se stal hvězdou: Do regálu propašoval svou knihu! Je z ní hit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Chlapec se stal hvězdou: Do regálu propašoval svou knihu! Je z ní hit

Přebal knihy si také vyrobil sám.
Přebal knihy si také vyrobil sám. (Foto Facebook)

Osmiletý školák Dillon Helbig se postaral o pořádný rozruch ve městě Boise, které leží v americkém státě Idaho. Napsal a ilustroval vlastní knížku, kterou pak tajně strčil do regálu v tamní knihovně. A je z ní hit!

Klučina svůj vánoční příběh dokončil v půlce prosince a doufal, že si ho někdo přečte. Vymyslel proto důmyslný plán, který zinscenoval o pár dní později. Když s babičkou navštívil místní knihovnu, v nestřeženém okamžiku se prosmýkl kolem personálu a svou prvotinu propašoval až na polici s knížkami pro děti. O tom, co provedl, se hoch svěřil až později své matce Susan. O dva dny později se do knihovny vrátili, jenže Dillonova knížka už byla fuč!

Matka se proto obrátila na vedení s dotazem, zda synovu povídku někdo nenašel a prosbou, aby ji případně nevyhazovali. „Jasně že jsme ji našli,“ překvapil ji ředitel knihovny Alex Hartman s pobaveným výrazem. „Dillonova kniha byla příliš výjimečná na to, abychom uvažovali o tom, že se jí zbavíme,“ oznámil jí. Knihu čítající celkem 81 stran si mezitím přečetl on i všichni jeho kolegové. A všem se moc líbila! A čím si je malý spisovatel tak získal? Příběhem o tom, jak si na vánoční stromeček připevní vybuchující hvězdu, která ho katapultuje na severní pól a navíc do doby vůbec prvního Dne díkůvzdání.

Netradiční knihu prý ředitel Hartman dokonce předčítal svému šestiletému synkovi. „Chichotal se a říkal mi, že je to jedna z nejzábavnějších knih, se kterou se setkal,“ svěřil se. Malého Dillona za jeho dvážný kousek potrestat neplánuje. „Chtěl jen, aby si jeho příběh užili i ostatní lidé,“ míní. Proto už Dillona a jeho matku požádal, zda by mohl knihu opatřit čárovým kódem a zařadit ji do oficiálního fondu knihovny. A výsledek? Vánoční dobrodružství Dillona Helbiga je tamním bestsellerem a dost možná vyjde i v elektronické podobě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.