Oslava goriláka Richarda v Zoo Praha Už je to třicátník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Oslava goriláka Richarda v Zoo Praha Už je to třicátník!

Richard je krasavec.
Richard je krasavec. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Zoo Praha/Petr Hamerník)

Slavný stříbrohřbetý gorilí samec Richard slaví v Zoo Praha 30. narozeniny. V české metropoli se zabydlel před 18 lety. Je otcem první české gorilky Moji (17) a pěti synů.

Richard měří bezmála dva metry a váží kolem 170 kilogramů. Je však mimořádný nejen svou atletickou postavou, na níž svaly jenom hrají, ale také vlídností vůči svým potomkům. K nim dokáže být něžný a opatrný. Někdy si s nimi dokonce hraje. Když se ale poškorpí »dámy« v jeho harému, umí důrazně zasáhnout.

S chovateli zase občas šprýmuje. „Třeba se při pouštění do výběhu schová za dveře, a jakmile se chovatel přiblíží, aby zavřel, Richard na něj bafne a královsky se baví tím, jak dotyčného polekal,“ popisuje zoo na svých webových stránkách.

Gratulace v sobotu

Narozeninový dárek od zoo dostane Richard v sobotu v 15 hodin v pavilonu goril. Překvapení bude předáno před zraky návštěvníků i s odborným komentářem. Součástí oslavy jsou i další akce.

Kořeny v pralese

Richard se narodil v listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Jeho otec Matze ale pocházel ještě z divočiny deštných pralesů. V zoo se později proslavil jako gorilí samec, který počal mládě v nejvyšším věku, a to zhruba ve svých 49 letech.



Přečtěte si
-bello-
12. 11. 2021 • 22:39

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.