Chudák nevěsta: Prosím vás, nebijte ji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chudák nevěsta: Prosím vás, nebijte ji!

Parwana  je vyděšená, ale poslušná.
Parwana je vyděšená, ale poslušná. (Reprofoto CNN)

Smutná a srdcervoucí realita dnešního Afghánistánu. Chudá rodina musela prodat dcerku Parwanu (9), aby měla na jídlo pro ostatní děti. Movitému ženichovi Qorbanovi je přitom 55 let.

Bída a hlad v Afghánistánu se ještě prohlubuje po nedávném návratu náboženských fanatiků z Tálibánu, kterému umožnil návrat k moci neslavný odchod Američanů. Televize CNN už informovala o dívce ve věku 10 let, která vytrvale pláče a s hrůzou čeká na den, kdy ji prodají 70letému starci, aby pomohla její rodině splatit dluhy.

Další devítičlenná rodina se chystá prodat své dcery (4 a 9), aby měli dost peněz na jídlo. Starý šedivý pán Parwanin otec Abdul Malik byl rovněž zlomený a týraný pocitem viny, když přivedl Qorbanovi svou dcerku. A beznadějně se rozplakal, když mu říkal: „Toto je vaše nevěsta. Prosím, postarejte se o ni. Teď jste zodpovědný vy, prosím, nebijte ji.“

Abdulova osmičlenná rodina žije poslední čtyři roky v severozápadní provincii Badghis a musí vyžít s denním rozpočtem odpovídající 59 korunám. Když se Parwany příbuzní zeptali, kdo je vlastně její nastávající, odpověděla plaše: „Nějaký cizí starý pán se šedivým plnovousem a obočím.“ CNN informuje, že Parwana byla prodaná za v přepočtu 35 000 Kč, část ceny budou tvořit ovce a nějaké políčko.

Přečtěte si
-bello-
5. 11. 2021 • 22:21

jo, nevěsty se prodával -y se správně

-bello-
5. 11. 2021 • 22:19

Víte co ?Přepošlete šek Drahošovi, nebo putě Čaputě na Slovensko a co se týče Afghanistanu, začněte stavět hranice s Francií
----
Jinak u mě dobrý, nedám ani euro, natož (zatím pořád) českou korunu.
A protože nejsem blbec vím, že dětské nevěsty se tam prodávali odjakživa, ba i za Rusů i Amíků.Takže Afghánci jsou si na svým. Pokud jim chcete pomoci, vyhazujte bendy s kondomy a seberte jim opium.

st.rec
5. 11. 2021 • 11:05

A aktivisti předpokládám ihned začnou cosi o povinnosti pomáhat a nejlíp všechny si je vzít k nám zatímco oni si budou doma vyrábět další děti které nedokážou uživit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.