Tempel po dvaceti letech vyšel na svobodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Tempel po dvaceti letech vyšel na svobodu

Robert Tempel je na svobodě
Robert Tempel je na svobodě (ČTK: Vondrouš Roman, Hájek Vojtěch )

Po dvaceti letech mohl nasát jiný vzduch. Svobodný. Věznici v Bělušicích na Mostecku včera opustil Robert Tempel (48), kterého Ústavní soud po zásazích Evropského soudu pro lidská práva zprostil pro nedostatek důkazů obžaloby z dvojnásobné vraždy.

Hloučku novinářů čekajících před půl desátou dopoledne u hlavního vchodu se vyhnul. Vyšel potají zadem, odkud si jej odvezla manželka. „Pan Tempel požádal o možnost odejít jiným než hlavním vchodem, aby se nemusel setkat s veřejností. My jsme mu vyhověli,“ řekl ředitel věznice Ondřej Kroupa. Tempelův advokát Jakub Kříž dodal, že si jeho klient zatím nepřeje hovořit s médii.

„Vzkazuje, že žádá o nějaký čas na vydechnutí. Rád by v nejbližších dnech byl se svou rodinou a poté se případně ozve,“ uvedl Kříž, podle něhož je prakticky jisté, že Tempel bude žádat o odškodnění. I proto, že ve vězení strávil zhruba o pět let navíc. „Potom tam jsou i ta léta, kdy byl ve výkonu, ale v důsledku toho, že seděl doživotní trest, tak byl zařazen do mnohem přísnějšího výkonu trestu. Rovněž soudní proces trval mnohem déle, než bývá standardem.“

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.