Matka údajných »desaterčat« z JAR: ŠOUPLI JI DO BLÁZINCE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Matka údajných »desaterčat« z JAR: ŠOUPLI JI DO BLÁZINCE!

Rekordmanka, nebo podvodnice? Paní Gosiame skončila na psychiatrii.
Rekordmanka, nebo podvodnice? Paní Gosiame skončila na psychiatrii. (Foto Twitter)

Před dvěma týdny hrdě hlásila do světa, že porodila rekordní desaterčata, teď ale přišla zpráva, že Gosiame Sitholeová (37) byla zadržena policií a převezena na psychiatrickou kliniku v jihoafrickém Johannesburgu! Byl porod pouhým výmyslem bláznivé ženy?

Gosiamin partner Tebogo Tsotetsi před několika dny řekl, že podle jeho mínění žádná desaterčata neexistují, že je sám dosud neviděl. A jejich narození oficiálně nepotvrdil ani nikdo z lékařů. Ba právě naopak. „Tuto ženu jsme nikdy v péči neměli,“ praví se ve zprávě porodnice, kde se měl historický porod odehrát. Místo gratulantů se tak minulý čtvrtek u dveří domu nedaleko Johannesburgu, kde Gosiame pobývala u příbuzných, objevila policie.

Tsotetsi ji totiž nahlásil jako zmizelou. Policisté převezli Gosiame na stanici a následně na psychiatrickou kliniku Tembisa Hospital, kde lékaři posoudí její duševní zdraví. Advokátka paní Gosiame tvrdí, že její klientka je svéprávná a že ji na psychiatrii drží proti její vůli. Mluvila dokonce o psychickém mučení a odpírání potravy. Tsotetsiho prý Gosiame označila za vypočítavého vydřiducha, které mu jde jen o peníze. V otázce peněz panují rozpory.

Tsotetsi sice vyzval spoluobčany, aby neposílali na děti žádné příspěvky, ale podle jednoho zdroje si mezitím v Kapském městě vyzvedl v přepočtu 1,5 milionu korun jako příspěvek pro desaterčata! Ta, pokud existují, asi hned tak někdo neuvidí. „Nikdo ji nepřinutí prozradit, kde děti ukryla,“ vyřizuje právnička Refiloe Mokoenaová, která zadrženou na klinice pravidelně navštěvuje.

Rekordní jsou pořád devaterčata

Dokud nebude porod paní Gosiame úředně potvrzen, patří prvenství v počtu najednou na svět přivedených dětí stále Halimě Cisseové (25) z Mali, která počátkem května porodila na klinice v Maroku devět dětí – pět holčiček a čtyři chlapce.

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.