Vítejte na tankodromu: Tahle silnice nám ničí auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vítejte na tankodromu: Tahle silnice nám ničí auta

Za deště je díra na silnici těžko vidět.
Za deště je díra na silnici těžko vidět. (Foto Facebook)

Proražené pneumatiky, prohnuté disky a poškozené podvozky... To jsou následky jízdy po silnici 1. třídy číslo 35, která spojuje Čechy a Moravu. Mezi Vysokým Mýtem a Moravskou Třebovou jsou desítky hlubokých děr.

Na silnici zažívají odtahovky žně. Denně z ní odvážejí několik aut poničených po vjetí do děr. O četnosti karambolů svědčí i počet zničených poklic kol hromadících se v příkopech podél silnice. „Tam už jen nasypat hlínu a nasadit kytky,“ okomentoval to jeden z řidičů. Mnozí řidiči si postěžovali, že vjeli do děr na cestě, po níž se pohybuje 18 tisíc aut denně, protože se jim nestihli vyhnout kvůli nedostatečnému či zcela chybějícími varujícímu značení. Kritiku schytala i kvalita a rychlost oprav. „Prorazil jsem tam dvě pneumatiky. Díry vůbec nebyly vidět,“ napsal na Facebooku řidič Luboš Kučera.

Silničáři tvrdí, že díry na východočeské spojnici s Moravou postupně záplatují. Důkladná oprava ale prý přijde až zjara. „Pracujeme se zimní studenou reparační směsí i s teplou. Tento úsek silnice je těsně před rekonstrukcí povrchu a střídání mrazu a oblevy trhá provozem zesláblou obrusnou vrstvu vozovky. Za komplikace se omlouváme,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Jak dosáhnout odškodnění?

Pokud u vozidla dojde k proražení pneumatiky nebo jinému poškození auta kvůli vjetí do výmolu, majitel auta má šanci dosáhnout u pojišťovny náhrady škody. Platí to ale v případě, když prokáže, že závadu na silnici nešlo předvídat nebo komunikace nebyla označena. Dobré je pořídit si při řešení události dostatek fotodokumentace a hodí se mít i několik svědků.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.