Bitva dvou rodinných klanů v Orlové: Chtěl muže ubodat na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bitva dvou rodinných klanů v Orlové: Chtěl muže ubodat na ulici!

Robert Cicko se k útoku nožem přiznal. Tvrdil, že jen hájil čest své rodiny.
Robert Cicko se k útoku nožem přiznal. Tvrdil, že jen hájil čest své rodiny. (foto ara)

S nožem v ruce a zástupem příbuzných v zádech se šel mstít Robert Cicko (42). Dva muže při tom bodl nožem. Teď si za to odpyká čtyři roky ve vězení.

K potyčce došlo 27. ledna večer u supermarketu na Masarykově třídě v Orlové. Oba rodinné klany proti sobě nejprve chrlily nadávky. Důvodem byla hádka a bitka dospívajících dcer obou rodů. Druhé, odvetné kolo poté obstarali další příbuzní.

Bodal do krku

Robert Cicko se se synem (17) pustil do Michaela K. (20). „Obžalovaný upadl s poškozeným na zem, a když byl k němu otočen zády, vytáhl z kapsy nůž a bodal. Stačilo málo, a na chodníku ležel mrtvý,“ řekl krajský žalobce Josef Šuhaj. Michaelovi útočník píchl 20,5 centimetru dlouhý nůž do krku a do zad. Nato Robert Cicko pobodal i Davida G. (37), který Michaelovi přiběhl na pomoc. Prošpikoval mu krk, a div jej rovněž nezabil.

Plakal u soudu

„Řval jsem, že je zabiju, já jsem to nemyslel vážně. Měl jsem strach o děti, o rodinu, oni vyhrožovali už dříve, že nás vybijí. Jen jsem si sjednával respekt,“ plakal Cicko u krajského soudu, kde dostal trest 48 měsíců, s čímž souhlasil. Trest je tak pravomocný.

Stříkal slzný plyn

Do několika minut se na místě útoku shromáždily nejen oba rodinné klany, ale i další rodiny a lidé ze sousedství, které nakonec musela rozhánět policie slzným plynem. Hromadné bitky se zúčastnily tři desítky rozkurážených bijců. Jeden z nich (17) se nadýchal slzného plynu a skončil v nemocnici.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.