Největší česká kniha. Široká je až dva metry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Největší česká kniha. Široká je až dva metry!

Atlas má ve složeném stavu půl metru, po otevření čtyřikrát tolik.
Atlas má ve složeném stavu půl metru, po otevření čtyřikrát tolik. (pro Aha! – Dryada)

PRAHA – Na zápis do české knihy rekordů čeká publikace s názvem Satelitní atlas pyramid. Je totiž největší knihou, která kdy byla v české knižní distribuci. Na atlasu pracovali čeští egyptologové, jejichž archeologické úspěchy jsou světově uznávané.

Na zápis do české knihy rekordů čeká publikace s názvem Satelitní atlas pyramid. Je totiž největší knihou, která kdy byla v české knižní distribuci. Na atlasu pracovali čeští egyptologové, jejichž archeologické úspěchy jsou světově uznávané. Knihu tvoří unikátní mapy ze satelitu a staré mapy Egypta, které ještě nikdy nebyly spojeny.

Atlas pyramid je původní české dílo. Má formát B3, jeho rozměry tedy jsou 354 krát 500 milimetrů. Kniha je podle Vlasty Králové z nakladatelství Dryada zajímavá i tím, že vzhledem ke svému objemu musela být zpola vázána ručně. Mapy byly tištěny na největším ofsetovém stroji na světě, který mají v Německu. I když má v »klidovém stavu« atlas na šířku půl metru, mapy se dají ještě rozevřít a jejich celková šířka je pak dva metry. I cena bude zřejmě téměř rekordní – kniha, která se na trhu objeví 29. října, bude stát přibližně 2700 korun.

Největší knihou světa je Ďáblova bible, která má rozměry 900 krát 505 milimetrů a váží 75 kilogramů. Nyní je vystavena v Klementinu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.