Vrcholy zdolává na podpatcích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vrcholy zdolává na podpatcích!

Stezka na Quandary Peak
Stezka na Quandary Peak (Foto Instagram)

Hraje si na hloupou blondýnu, ale svým chováním jen schválně provokuje, hlavně profesionální horolezce. Erin Tonová (22) zdolává nejvyšší vrcholy Colorada v netradiční a na první pohled nevhodné obuvi a oblečení. Na fotkách z výstupů vypadá, jako by právě vyšla z nočního klubu.

Krásné vysokoškolačce vůbec nevadí, že lidé nad jejím chováním kroutí hlavou. Svou neobvyklou zálibu vnímá jako projev svobody a nezávislosti, ze kterého čerpá pocit štěstí a uvolnění. V botách a v perfektně padnoucích šatech zdolala v průběhu několika let 57 vrcholů slavných coloradských čtyřtisícovek. Tvrdí přitom, že jí vůbec nejde o to, aby vypadala na fotkách dobře. Chce prý pouze ukázat, že dosáhnout něčeho, o čem si lidé myslí, že je nemožné, nemusí být zase tak složité.

„Lidé se mě často ptají, proč to dělám. A já jim odpovídám: Proč ne? Nepomáhá mi, že vypadám jako hloupá blondýna, navíc prý vypadám, jako by mi bylo teprve 17 nebo 18 let,“ směje se Erin, která svůj postoj k horám přehodnotila v době, kdy nastoupila na univerzitu ve státě New York a hornaté Colorado jí děsně začalo chybět. To se psal rok 2018 a ona se rozhodla strávit všechny studijní přestávky turistikou. „Nikdy nedělám nic hloupého a neuváženého. Vím dobře, jaké jsou moje hranice. Pro mě je to všechno o zábavě,“ uzavřela Erin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.