Unikát ve vsi na Hodonínsku: Řádí tam Kočárkový gang! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Unikát ve vsi na Hodonínsku: Řádí tam Kočárkový gang!

Chlapi si vyrobili dokonce vlastní trika s logem gangu.
Chlapi si vyrobili dokonce vlastní trika s logem gangu. (Foto - A. Vrba, Kočárkový gang)

Pozoruhodný úkaz zasáhl Vacenovice. Vesnicí na Hodonínsku chodí po ulicích parta chlapů s kočárky. Nejvíce se rojí v neděli a tatínkové se označují jako Kočárkový gang.

Ve vsi uličky i náves brázdí mnoho kočárků s miminky. Ale pozor! S kočárky nechodí maminky, jak je většinou zvykem, ale »venčení« ratolestí se zde ujali novopečení tatínkové. Každý z 15 chlapů Kočárkového gangu nosí pyšně stejné triko s logem gangu a jménem své ratolesti! Heslo gangu je »Řeklo sa bez bab, chlapi!« „Ženské mají doma chvíli klid a my, vybavení pro jistotu dudlíky a plenkami, si navzájem postěžujeme, jak báječné máme manželky nebo přítelkyně. A vymyslíme u toho, jak se s dětma společně vyřádíme,“ culí se člen gangu Miroslav Čáslava.

Nejlepší tátové na světě?
Chlapi se začali pravidelně scházet před obecním úřadem. Sobě i dětem zpestří neděli výletem do přírody, návštěvou hřiště, procházkami. Dětičky se seznámí, pohrají si spolu a odmalička se učí životu ve vesnické pospolitosti. „Už tady vznikají velká kamarádství malých chlapečků a holčiček, a taková, z útlého dětství, většinou vydrží po celý život! Přátelství tatínků se předává dál, do další generace, a tak to má být,“ mne si ruce Miroslav Čáslava.



Přečtěte si
-bello-
27. 9. 2020 • 10:55

Ty se mají ! V Praze se lidi nepozdraví ani v baráku a v ulicích do sebe spíš kopnou .

dejavu26
26. 9. 2020 • 17:22

Jé, to je super, to jim závidím.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.