Verdikt v kauze popraveného novináře Jána Kuciaka (†27): Soud osvobodil Kočnera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Verdikt v kauze popraveného novináře Jána Kuciaka (†27): Soud osvobodil Kočnera!

Nejsledovanější proces slovenské historie skončil verdiktem, který mnohé šokoval: Podle poroty není o Kočnerově vině dost důkazů!
Nejsledovanější proces slovenské historie skončil verdiktem, který mnohé šokoval: Podle poroty není o Kočnerově vině dost důkazů! (Reuters)

V případě popravy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) včera padl šokující rozsudek: soud osvobodil Mariána Kočnera i Alenu Z.!

Z trojice obžalovaných uznal vinným pouze Tomáše S., který měl být pomocníkem vraha. Za účast na vraždě si odsedí 25 let ve vězení. Kočnerovi soud přiznal pouze peněžitý trest 5 tisíc eur (131 500 korun) za nedovolené ozbrojování. Soud zároveň osvobodil i Alenu Z., která měla podle žalobce vraždu zprostředkovat. „Soud nemohl spolehlivě dojít k závěru, že skutek spáchali Kočner a Alena Z. Obžaloba byla postavena na sérii nepřímých důkazů,“ uvedla soudkyně Ružena Sabová. Kuciak s přítelkyní byli zavražděni v roce 2018 na objednávku bývalým vojákem Miroslavem Marčekem, který za čin dostal 23letý trest vězení. Celá kauza na Slovensku v témže roce vyústila až v protivládní demostrace, politickou krizi a následné odstoupení premiéra Fica. Mezinárodní tiskový institut již verdikt odsoudil na Twitteru. „Nájemní vrazi jsou ve vězení, zatímco strůjci vraždy zůstávají na svobodě.“

Alenu Z. (45) převezli k výslechu:



Přečtěte si
-bello-
4. 9. 2020 • 12:17

Nebude to dlouho trvat a Kočner zdrhne ze Slovače do Prahy .
My tady máme ale echt blbku Sabinku Slonkovou, ta se nezastaví eticky před ničím, tak ať Kočner počítá, že se u něj taky propasíruje až do předsíně

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.