Milada Zelenková (71): Naučila tančit 15 tisíc lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Milada Zelenková (71): Naučila tančit 15 tisíc lidí!

Třicet tisíc pohárů získali na soutěžích tanečníci vedení Miladou Zelenkovou.
Třicet tisíc pohárů získali na soutěžích tanečníci vedení Miladou Zelenkovou. (Foto Aha! - Helena Lacinová)

Za osmadvacet let vychovala patnáct tisíc tanečníků! Temperamentní dáma Milada Zelenková (71) z Chomutova je na parketu taneční školy Stardance, kterou s manželem Josefem (†75) v roce 1992 založila, stále ve svém živlu.

Vedení školy sice před čtyřmi lety předala následovníkům, ale stále jim aktivně vypomáhá. „Jsem tu šťastná. Kolikrát mně vyhrknou slzy, když vejdu na sál a vidím, jak tancování děti baví,“ netajila se.

Bambule vyráběli
Nejen v Česku, ale i v zahraničí proslula, když se v roce 1994 začala věnovat mažoretkám. „Byl to nápad postavit skupinu těch nejmenších holčiček a dát jim do ruky hůlky. Chlupaté bambule na ně jsme si vyráběli sami. A pochodovaly při nejrůznějších akcích Chomutova,“ zavzpomínala s tím, že lidem se minimažoretky líbily a skupiny škola dokonce rozšířila na kadetky, seniorky a další.

Láska k hudbě
„Začali jsme i soutěžit a vyhrávat. Posléze i v jiných kategoriích tance,“ podotýká Milada. „Hlavní je, že to děti a mladé tanečníky baví. Učí se tím nejen lásce k hudbě, ale i disciplíně a kamarádství,“ poznamenala.

Skromná osobnost města
Nedávno ji město ocenilo jako osobnost Chomutova Cenou Jiřího Popela z Lobkovic. „Ceny si vážím, ale nemám pocit, že bych si ocenění zasloužila. Dělám, co mě baví,“ řekla skromně.



Přečtěte si
Lubica258
7. 10. 2020 • 19:46

Mě tancování nikdy moc nebavilo, ale manželka tancuje ráda. Od loňska chodí do taneční školy https://www.331.cz/ na Street Dance, ale mě k tomu naštěstí nenutí . Jsem rád, že dělá, co ji baví, alespoň už není tak protivná a já mám doma klid .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.