Homo poslanec, člověk nesehnatelný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Homo poslanec, člověk nesehnatelný!

PRAHA – To je snad výsměch voličům! Pondělí je den, kdy poslanci, nebo alespoň jejich asistenti, mají být v poslaneckých kancelářích k dispozici lidem! Můžete za nimi přijít s problémy, návrhy i podněty. Jenže... Jen si zbytečně prochodíte podrážky!

Toto pondělí jsme navštívili devět pražských poslaneckých kanceláří a podařilo se nám zastihnout pouze dvě poslankyně – Kateřinu Jacques (SZ) a Gabrielu Kalábkovou (ČSSD). To opravdu nejsou poslanci, kteří berou základní plat 61 400 korun a další desítky tisíc korun v náhradách, schopni být alespoň jeden den v práci?!

Cyril Svoboda (KDU-ČSL)
Ministra ani jeho asistenta jsme v kanceláři nezastihli. „Pan poslanec tu dneska vůbec nebyl, ani jeho asistent,“ sdělil nám vrátný.

Jiří Dolejš (KSČM)
Poslanec ani jeho asistent v kanceláři nebyli. Spolupracovníci nám pouze sdělili, že má jednání a hned poté odjíždí na další mimo Prahu.

Lucie Talmanová (ODS)
Ta je s tříměsíčním Nicolasem na mateřské. V kanceláři ji zastupuje asistent Miloš Němec. „Lidé asi vědí, že má malé miminko, tak sem ani nikdo nechodí.

Martin Bursík (SZ)
Ministra životního prostředí jsme minuli ve dveřích, odcházel na konferenci Fórum 2000. I on se prý snaží pondělky věnovat občanům ve své kanceláři.

David Rath (ČSSD)
V kanceláři na Havelském náměstí nebyl ani on, ani jeho asistent. Kancelář v centru Prahy si přitom vybral proto, aby mohl chodit pěšky do práce.

Jan Bürgermeister (ODS)
V kanceláři přítomen nebyl. Jeho asistentka Kateřina Pokorná jej omluvila, že před chvílí odjel na stranické jednání ODS.

Mirek Topolánek (ODS)
Ve své kanceláři pochopitelně nebyl, protože byl na oficiální návštěvě Francie. Bohužel ho nezastupoval ani jeho asistent.

Pouze tyto dva poslance jsme zastihli!

Kateřina Jacques (SZ)
V době naší návštěvy měla jednání. „Paní Jacques je tady pravidelně v pondělí, jen jednou o prázdninách vynechala kvůli nemoci,“ ujistila nás asistentka.

Gabriela Kalábková (ČSSD)
Ochotně nás přijala ve své kanceláři na Újezdě. Budova je dobře označená, jen zvonek byste hledali marně. »Jan Kavan, poslanec«, pod tímto jménem ji najdete.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.