Soud: Malí černoušci mohou k matce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Soud: Malí černoušci mohou k matce!

Bára Koudelková se svým přítelem a knihou, kterou o případu napsala.
Bára Koudelková se svým přítelem a knihou, kterou o případu napsala. (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Konečně! Černoušci David (4,5) a Jennifer (3), děti Báry Koudelkové (27), která předloni uprchla z Ghany před krutým přítelem, se po roce stráveném v ústavu konečně vrátí k matce. Včera o tom rozhodl soud.

Konečně! Černoušci David (4,5) a Jennifer (3), děti Báry Koudelkové (27), která předloni uprchla z Ghany před krutým přítelem, se po roce stráveném v ústavu konečně vrátí k matce. Včera o tom rozhodl soud.

Bára prožila v Africe pět pekelných let. Její přítel, nigerijský mafián Ken Ogbuji, na ni podle jejích slov ušil obří podvod. Výsledkem byly dluhy ve výši 120 milionů korun a strach o život. Klid Bára nenašla ani v Česku poté, co před přítelem, který ji navíc týral, za dramatických okolností uprchla. Neměla totiž peníze, doklady, pojištění, nárok na sociální dávky ani zázemí a její děti nakonec skončily v kojeneckém ústavu.

Když se Bára Koudelková dostala z nejhoršího, našla si práci a nového přítele, začala bojovat o to, aby jí úřady děti vrátily. Úřady však nepovolily ani jejich přemístění do olomouckého ústavu, takže Bára za nimi musela dojíždět na návštěvy do Prahy skoro 300 kilometrů. Včera se věcí zabýval soud. Po hodině a čtvrt si Bára Koudelková konečně mohla oddechnout: soud jí děti vrátil! Soudní znalkyně i sociální pracovnice se totiž shodly, že u Báry jim určitě bude lépe než v ústavu. David a Jennifer se tak už za pár dní dostanou domů!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.