Vyměněná miminka: Společný pobyt skončil, slzy usychají... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyměněná miminka: Společný pobyt skončil, slzy usychají...

Nikolka
Nikolka (: Archiv)

KADOV – Dva společně prožité dny mají za sebou rodiny Nikolky a Verunky, holčiček vyměněných v třebíčské porodnici. Dny, během nichž se měly rodiny poznat, byly plné i prolitých slz.

..

Setkání proběhlo v penzionu v Kadově kousek od Nového Města na Moravě. Rodiny měly k dispozici dva pokoje vedle sebe. „Je tu klid, pohodička, ale na vycházku jsme se nedostali, pořád o tom mluvíme. Přes den je to dobré, ale v noci Jarka zase brečela,“ řekl Libor Broža, který s Jaroslavou Trojanovou vychovává Nikolku, biologickou dceru manželů Čermákových. „Shodli jsme se ale, že ani jedna holčička nebyla popsaná. Rodila tam i Jarčina kamarádka a obě její švagrové a taky neměly popsané děti. Totéž nám řekli všichni, s nimiž jsme se o tom bavili. V porodnici je bordel, nedrží se pravidel. Děti asi podepisují, jak se jim chce,“ podotkl Broža. Ředitel nemocnice přitom tvrdí, že jeho ústav nemá s označováním dětí problém.

Broža s Trojanovou se dnes v třebíčské porodnici pokusí podle fotek personálu určit, kdo byl u porodu. Setkají se i s Čermákovými, které čeká soud o zrušení otcovství a mateřství k Verunce, biologické dceři Broži a Trojanové. Ti už mají tuto proceduru za sebou.

11.10.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.