VÝMĚNA MIMINEK V PORODNICI: Rodiny odjely na tajný pobyt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

VÝMĚNA MIMINEK V PORODNICI: Rodiny odjely na tajný pobyt!

Libor Broža a Jaroslava Trojanová s »jejich« Nikolkou.
Libor Broža a Jaroslava Trojanová s »jejich« Nikolkou. (archiv)

VYSOČINA – Obě rodiny, kterým v třebíčské porodnici vyměnili miminka, zahájily včera dvoudenní relaxační a seznamovací pobyt v jednom z penzionů na Vysočině.

Jména holčičkám zůstanou!

Oba páry jsou si vzájemně sympatické a na společné »dovolené« by se rády blíže poznaly a dohodly detaily ohledně dětí. Pobyt proběhne v některém z penzionů na Vysočině a organizují ho pracovnice oddělení sociálně právní ochrany dětí. Náklady zaplatí nemocnice. Rodičům budou k dispozici i odborníci psycholog a pediatr. Ti budou připraveni v případě potřeby pomoci nebo i dokonce za rodinami přijet. „Mám smíšené pocity. To víte, člověk neví, co všechno od toho může čekat,“ svěřil se Aha! otec jednoho z dětí, Libor Broža. „Je to takový první krok k vzájemnému seznámení. V podstatě jde o takové oťukávání. To nám může hodně pomoci ve vzájemném poznání a sblížení obou rodin,“ dodal.

Nevyloučil ani další podobné akce. „Možná proběhne i nějaká ta společná dovolená, to ale zatím není ještě úplně jisté. My vlastně ani do poslední chvíle nevěděli, zda se seznamovací pobyt vůbec uskuteční. O tom, že pojedeme, jsme se dozvěděli teprve v pondělí večer,“ povzdychl si Broža.

A co bude s dětmi? Na jednu z nejpalčivějších otázek, totiž zda po jejich zpětné výměně dojde i ke změně jmen holčiček, už existuje jasná odpověď. „Při našem posledním společném setkání jsme se o tom bavili a dohodli jsme se, že jména dětem zůstanou, nebudeme je měnit,“ vyvrátil jakékoliv pochybnosti Libor Broža. Spolu s přítelkyní Jaroslavou Trojanovou má Libor Broža z Jabloňova dceru Veroniku, vychovávají však nevlastní Nikolku. Ta podle DNA testu patří manželům Čermákovým z Přibyslavic, kteří mají jejich Veroniku.

10.10.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.