Invalida (46) rozvážel obědy seniorům a... Zloděj mu ukradl tříkolku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Invalida (46) rozvážel obědy seniorům a... Zloděj mu ukradl tříkolku!

Policie pátrá po této tříkolce. Pokud o ní víte, volejte 158. Tříkolku pro dospělé využíval pan k cestě do zaměstnání.
Policie pátrá po této tříkolce. Pokud o ní víte, volejte 158. Tříkolku pro dospělé využíval pan k cestě do zaměstnání. (Foto rodinný archiv)

Vít Soviš (46) je hendikepovaný, přesto ale rozváží po Rýmařovsku teplý oběd seniorům. Do práce jezdil na speciálně upravené tříkolce. Než ho o ni připravil chmaták z Uničova.

Na tříkolce přijel Vít do diakonie v Rýmařově minulý čtvrtek. Zaparkoval, a odešel roznášet obědy. „Kolegyně viděla, že u tříkolky dřepí nějaký mladý muž. Měl dlouhé vlasy a byl jí povědomý. Následně kolo zmizelo,“ říká Vítova maminka Eva.

Po zmizelém kole pátrala rodina, přátelé, i policie. A vypátrali! „Postupně se nám začali ozývat řidiči, že potkali mladého cyklistu ve světle zeleném oblečení na neobvyklé tříkolce, zaznamenaly ho i na kamery, jel na Olomoucko,“ popsala paní Eva. Stopy končily v domě v Uničově. „Šli jsme najisto, věřili jsme ve šťastný konec. Policie šla do domu s námi. Obyvatelé domu se zjevně vyděsili a začali být agresivní. Policisty do domu nepustili, nemusí,“ zlobí se paní Eva.

Vlna solidarity

Po výzvě rodiny na Facebooku k pomoci při hledání zloděje se vzedmula obrovská vlna solidarity. Lidé se nabízejí, že se složí, aby pan Vít dostal tříkolku novou. Žádný konkrétní návrh doposud nepadl. Za tříkolku chtějí prodejci obvykle 18 900 korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.