Britský premiér Johnson stále bojuje s koronavirem: Dostává kyslík na JIP! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Britský premiér Johnson stále bojuje s koronavirem: Dostává kyslík na JIP!

Britský premiér Boris Johnson zůstává v domácí karanténě.
Britský premiér Boris Johnson zůstává v domácí karanténě. (Reuters)

Britský premiér Boris Johson (55) koncem března přiznal, že má mírné příznaky nemoci Covid-19. Později je specifikoval jako přetrvávající, jenže v neděli musel být hospitalizován a od pondělí už leží na JIP, kde dostává kyslík.

„V okamžiku, kdy spolu mluvíme, je premiér na jednotce intenzivní péče týmu Nemocnice svatého Tomáše, kde se o něj stará jeho lékařský tým a kde dostává tu nejlepší možnou péči,“ uvedl včera ráno v rozhovoru s BBC člen britského kabinetu Michael Gove. Johnson podle něj není připojen k plicnímu ventilátoru, avšak podpůrné kyslíkové masky využívá. Jako svého zástupce prozatím zvolil ministra zahraničí Dominika Raaba.

Poradce v karanténě

V karanténě se momentálně nachází i premiérův nejdůležitější poradce Dominic Cummings a ministr zdravotnictví Mark Hancock. S koronavirem se v uplynulých týdnech potýkal i princ Charles, ten však už onemocnění úspěšně překonal.

Nakazila se i autorka Harryho Pottera?

Podle posledních zpráv byla patrně jednou z nakažených i spisovatelka J. K. Rowlingová. „Poslední dva týdny jsem měla všechny příznaky C19 (nebyla jsem ale testovaná),“ uvedla na Twitteru autorka ságy o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. „Už jsem se úplně uzdravila,“ uklidnila fanoušky.

Víte, že...

...v Británii se už nakazilo přes 51 tisíc osob? S koronavirem má souvislost více než 5370 úmrtí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.