Falešný voják tahal peníze z důvěřivých žen: Okradl je o 5 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Falešný voják tahal peníze z důvěřivých žen: Okradl je o 5 milionů!

Kdo ví, co na něm viděly... Pod okem má kérku slzy. Takovou se někdy označují vězni, znásilnění i vrazi.
Kdo ví, co na něm viděly... Pod okem má kérku slzy. Takovou se někdy označují vězni, znásilnění i vrazi. (Foto Policie Landstuhl, USAF)

Po četných případech v Česku hledá i německá policie falešného vojáka, který vylákal majlant z důvěřivých žen. Na vykuka vydala už i evropský zatykač.

Podle policie tvrdil Michael Müller (44), že se jmenuje Finn Morris a slouží tu v americkém letectvu. Uvěřilo mu několik žen v oblasti Kaiserslauternu a v Berlíně a neváhaly mu pomáhat finančně. Prý potřeboval na delší dobu do nemocnice, jenže jako Američan neměl v Německu zdravotní pojištění a musí péči platit ze svého. „Jeho partnerky a jejich příbuzní chtěli pomoci, dali mu velké sumy peněz, někdy si dokonce kvůli tomu půjčovali!“ píše deník Bild. Dohromady takto vytahal kolem pěti milionů korun. Často prý chodil do kasina...

„Dokážou velmi citlivě působit zejména na osamělé osoby: milá slova, komplimenty, lichotky. Své oběti zpracovávají sladkými slůvky několik týdnů i měsíců,“ popisuje četné takové případy Jiřina Vybíhalová z Policie České republiky. „Neposílejte peníze nikomu, koho znáte pouze z virtuálního prostředí a nemůžete si ověřit jeho identitu, pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich cílem je vylákat z vás nezanedbatelné finanční prostředky. A nesdílejte s nikým intimní fotografie, mohou být zneužity k vydírání,“ varuje policie.

Evropský zatykač

Jméno: Michael Müller

Věk: 44

Výška: 171 cm

Postava: štíhlá

Vlasy: pleš

Oči: modré

Zvláštní rysy: neohebný pravý ukazovák, horizontální jizva na temeni, pod levým okem vytetovaná slza

Padesát tisíc Američanů

V Ramsteinu má americké letectvo svou největší základnu mimo USA, sídlí tam i velení vzdušných sil NATO. Dohromady mají americké síly v oblasti Kaiserslauternu přes padesát tisíc lidí.

Přečtěte si
xcarodejka
13. 3. 2020 • 11:31

Já bych se neptala, "Pco na něm žčnyx viděly", jelikiož má krásné oči. Krása se využívá, krádsa se i kupuje, kráda často vynáší. Ale někdo je krásný a ukočíruje to bez využívání jiného, a chová se stejně jakoby by byl zcla obyč.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.