Skončí Foldyna v ČSSD? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Skončí Foldyna v ČSSD?

Jaroslav Foldyna
Jaroslav Foldyna (Blesk - Jakub Poláček)

Výroky poslance Jaroslava Foldyny (59, ČSSD), v nichž nařkl organizaci Člověk v tísni, že ovlivňovala volbu ombudsmana, vytočila jeho spolustraníky. Někteří mluvili o jeho vylučování z partaje!

Během volby nového ombudsmana, v níž uspěl Stanislav Křeček (81), se ve středu Foldyna opřel do šéfa Člověka v tísni Šimona Pánka (52). Podle něj se organizace údajně snažila volbu ovlivnit tím, že měl Pánek posílat výhrůžné šéfům sněmovních stran. V nich jim podle Foldyny »v podstatě vyhrožoval problémy«, pokud budou volit Křečka. Toto nařčení ale šéfové opozičních stran odmítli a ČSSD se od jeho vyjádření distancovala; někteří dokonce zapochybovali, zda je pro svérázného politika v jejich straně vůbec místo. O vyloučení Foldyny z ČSSD se už dříve hlasovalo, návrh ale neprošel.

Volby 2020: V říjnu proběhnou volby do zastupitelstev krajů a Senátu>>>

S překvapivými slovy však včera přišel sám Foldyna. V rozhovoru pro iRozhlas.cz oznámil, že v dohledné době plánuje ze sociální demokracie odejít, pokud prý „neodejdou představitelé liberální a neomarxistické sociální demokracie, která táhne stranu ke dnu“. Šéf partaje Jan Hamáček (41) později na sociální síti uvedl, že odejít může každý. „ČSSD není kriminál,“ napsal.

Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD: Burcoval jsem stranu, ale nic se nestalo.

Jaroslav Foldyna končí v ČSSD >>>



Přečtěte si
zadnice
15. 2. 2020 • 10:44

ČSSD nedopadne se svým "vedením" dobře!

donypan
15. 2. 2020 • 10:07

Soc.demokracie by už konečně měla hájit zájmy obyčejných občanů,stát si pevně za svými názory a neházet klacky pod nohy svým členům.p.Foldyna není pokrytec, říká jenom nahlas to co si myslí většina lidí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.