Alice (27) adoptovala jehňátko k dcerce Miriam | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Alice (27) adoptovala jehňátko k dcerce Miriam

Alice Langer Rusinová se stará o 7týdenní dceru a 7denní jehňátko.
Alice Langer Rusinová se stará o 7týdenní dceru a 7denní jehňátko. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Na světě je pouhý týden, narodilo se v chlívku, teď ale bydlí v rodinném domě a přespává v dětské postýlce. Jehňátko Jéňa přišlo po porodu o maminku a hrozilo, že nepřežije. Ujala se ho Alice Langer Rusinová (27), která se o něj stará jako o své druhé miminko.

Sama nabídla majitelům černé ovečky s bílou nožičkou, že ji vypiplá. „Jsem stejně na mateřské dovolené. Každé tři hodiny tak krmím jak svoji sedmitýdenní dcerku Miriam, tak sedmidenního Jéňu,“ svěřila Aha! náhradní ovčí matka. A zatímco dceru kojí, Jéňovi dopřává ovčího mléka. „Sehnal ho veterinář, nemusím ho kupovat,“ vysvětlila milovnice zvířat.  Jehňátko tráví čas v dětské postýlce, kde má i plyšového psa na hraní. „Asi tak šestkrát za den ho pouštím navolno po domě, ven ještě nesmí, aby se nenachladilo,“ vypráví žena. Nový přírůstek do rodiny, kde už žijí dva psi, musel schválit majitel domu. „Manžel je zvyklý, já už tu měla na Vánoce i žábu, která sem přihopsala, takže neprotestoval,“ dodává s úsměvem Alice.

Co bude dál?

Jéňa bude obývat postýlku v domě dva měsíce, teprve potom ho začne jeho adoptivní matka pomalu pouštět na zahradu. „Myslím, že tak do půl roku by se měl vrátit mezi ostatní ovce,“ sdělila žena. 



Přečtěte si
jasnovidec01
12. 2. 2020 • 22:57

paní má srdíčko na pravém místě ....takových lidí dnes už moc není

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.