Odmítli 100 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Odmítli 100 milionů

Zastupitelé Krnova odmítli projekt rekonstrukce vyhořelé textilní fabriky Karnola. Mělo tu vzniknout muzeum. Důvodem jsou vysoké náklady.
Zastupitelé Krnova odmítli projekt rekonstrukce vyhořelé textilní fabriky Karnola. Mělo tu vzniknout muzeum. Důvodem jsou vysoké náklady. (Foto Blesk - Karel Janeček)

Zachrání Karnolu, nebo? Krnov se vzdal stomilionové dotace z Evropské unie, kterou před lety získal na vznik muzea z bývalé textilky Karnola.

Zastupitelé rozhodli, že podle schváleného projektu se oprava neuskuteční. Město začne hledat jiné využití pro částečně památkově chráněný areál. „Menší muzeum by tam ale vzniknout mělo,“ řekla mluvčí města Dita Círová. Areál vypálili v prosinci 2017 dva kluci (14) a náklady na stavbu stouply ze 123 milionů o celou stovku milionů navíc!



Přečtěte si
-bello-
7. 2. 2020 • 12:50

Taky nevidím důvod mít kvůli dotacím v každém městě prsknuté muzeum, kam se pak nacpe všechno možný, jen aby se dotace obhájily. Může tam být klidně třeba zdravotní středisko pro celý město.Jenže zastupitelé mají nalajnováno, jak přes kopírák: buď cyklostezky ( na chodníky a pěší cesty zapomeňte, to není podle nich sport ) , anebo muzea.S dotacemi se tady nakládá příšerně a na blbosti.Takže město dalo návrh na muzeum?Tak malý město ?Muzeum Krnov už stejně má, tak co to je za voly na té radnici ?!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.