Pohádkově bohatý Gross - Akcie za 300 milionů! Kde na to vzal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Pohádkově bohatý Gross - Akcie za 300 milionů! Kde na to vzal?

Stanislav Gross
Stanislav Gross (ČTK)

PRAHA – Expremiér Stanislav Gross (38) koupil s manželkou Šárkou (37) 31 % akcií společnosti Moravia Energo za 300 milionů Kč. Kde přišel k takové sumě, když pracuje jako advokátní koncipient? Jak to, že disponuje stamilionovým majetkem, když v roce 2005 musel odstoupit z čela vlády, protože nedokázal vysvětlit, kde vzal 4 miliony na koupi svého luxusního bytu?

Gross tvrdí, že mu peníze na akcie půjčila »velká finanční instituce«. A prý ručí právě akciemi. Banka u nás by však jen těžko půjčila obyčejnému koncipientovi celou sumu na nákup akcií. „Je to pro nás důležitý obchod, který nechci ohrozit tím, že poruším smlouvy v oblasti mlčenlivosti, které jsou v obdobných případech obvyklé,“ tvrdí Gross. Společnost Moravia Energo patří mezi tuzemské obchodníky s elektřinou. Většinovým vlastníkem energetické společnosti je »ocelářský boss« Tomáš Chrenek, majitel Třineckých železáren.

Jak vydělávají Grossovi
● Stanislav Gross pracuje jako právní koncipient. Ti s dvouletou praxí berou mezi 25 až 30 tisíci korunami. Podniká na živnostenský list.
● Manželka Šárka provozuje obchod s plavkami, prodává také v pyramidovém systému Amway. Je i majitelkou firmy Keep Smiling, která provozuje kadeřnictví a kosmetiku.
● Největší obchod se ziskem 2,6 milionu korun udělali Grossovi koupí pozemku za Prahou, za který zaplatili 400 tisíc a prodali ho za tři miliony.
● Grossovi jezdí luxusním vozem VW Tuareg za 2,8 milionu korun. Na ten si tedy teoreticky mohli vydělat. Ale že by tímto drobným podnikáním vydělali několik set milionů na akcie, je nemožné.
● Vlastní i luxusní byt na pražském Barrandově za 5 milionů korun, kde mají na terase i bazén.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.