Důchodce chytal zvěř: Hrůza! Ptáček byl celý od lepidla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Důchodce chytal zvěř: Hrůza! Ptáček byl celý od lepidla!

Brhlík se nemohl z větvičky natřené lepidlem dostat a doslova se do stromu zamotal.
Brhlík se nemohl z větvičky natřené lepidlem dostat a doslova se do stromu zamotal.

PLZEŇ – Kuriózní případ, který je však současně porušením zákona, řešili plzeňští záchranáři zvířat. Na lochotínském sídlišti načapali důchodce (88), který se pokoušel chytat drobné ptáčky tak, že natíral křoví lepidlem.


Doma se prý nudil a chtěl si zavzpomínat na dětství a staré dobré časy. K lovu použil větvičky pomazané lepem, tedy jeden ze starých triků, který používali po staletí pro odchyt ptáčníci.

Na ptáčka namotaného v křoví na větvičku upozornila pracovníky záchranné stanice živočichů dívka, která se vracela z tenisu. Záchranáři na místo dorazili a z větví museli vyprostit brhlíka lesního. „K našemu zděšení jsme zjistili, že se ptáček do křoví nezamotal, ale na větvičky se přilepil,“ řekl Aha! ochranář Karel Makoň.

Pod křovím pak ještě ochranáři našli jako návnadu rozdrobený rohlík a semínka slunečnice. Stařík (88), který to všechno připravil, se během zásahu ochranářů stále pohyboval kolem křoví. A když si do něho zalezl pro své náčiní, ochranáři ho dopadli přímo při činu. Po chvíli vymlouvání se ke všemu přiznal. „Zabavili jsme mu veškeré náčiní na chytání ptáků. Vzhledem k věku i doznání jsme ho nepokutovali ani nenahlašovali,“ doplnil Makoň.

Podle něj je nelegální odchyt ptactva závažným problémem. Pokud se třeba pták přilepí na větve, a přesto se mu podaří uletět, jeho pohyb je lepidlem omezený a pták po čase uhyne.


Autor: (mc)
Foto pro Aha! – Karel Makoň

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.