Policisté zachránili ženu (64): Už nedýchala a byla v bezvědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policisté zachránili ženu (64): Už nedýchala a byla v bezvědomí!

Zachránci, praporčík Pavel Šilhánek (vpravo) a podpraporčík Dominik Dobrov.
Zachránci, praporčík Pavel Šilhánek (vpravo) a podpraporčík Dominik Dobrov. (foto pčr)

Dva policisté z mimoňského oddělení zachránili život ženě (63), která doma zkolabovala. Policisté podle mluvčí Ivany Balákové na místo vyjeli na žádost záchranné služby, která byla teprve na cestě.

„Praporčík Pavel Šilhánek a podpraporčík Dominik Dobrov dorazili do jejího domku za tři minuty po přijetí telefonátu,“ řekla Ivana Baláková. Na místě byl i manžel postižené, která ležela v bezvědomí a nedýchala. Jeden z policistů zahájil ženě masáž srdce a druhý připravil k použití defibrilátor a ambuvak. „Poté, co ženě nalepili na tělo elektrody, přístroj vyhodnotil nutnost podání elektrického výboje. Do příjezdu sanitky přístroj ženě dal elektrický výboj celkem pětkrát,“ shrnula Baláková. Díky zásahu policistů se po příjezdu záchranky podařilo ženu stabilizovat a odvézt do liberecké nemocnice, kde se zotavuje. Podle Balákové použili policisté v Mimoni defibrilátor už čtyřikrát. „Zachránili tak život i dívce (12), které v roce 2017 začalo doma v noci selhávat srdce,“ uzavřela mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.