Zahynula záchranářka (†35): Růže pro maminku od dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zahynula záchranářka (†35): Růže pro maminku od dětí

Mamince přišli kytičkou růží dát sbohem také děti s tatínkem.
Mamince přišli kytičkou růží dát sbohem také děti s tatínkem. (Foto Aha! – David Malík, Ivan D. Hladík, Facebook)

Rudé růže svázané zelenou stužkou a na nich vzkaz s jediným slovem: Mamince! Holčička a chlapec přišli o mámu Petru F. (†35) v pátek brzy ráno. Jako každý den šla venčit své psy. Její život vyhasl při přecházení silnice po střetu s motorkářem (39).

Život mladé ženy, záchranářky-kynoložky, a jednoho ze psů skončil jen pár metrů od domu, kde bydlela. „Společně s paničkou odešel do psího nebe i skvělý záchranář a dárce krve Charlie,“ napsala na svůj Facebook jedna z kamarádek ženy. Že byl život Petry F. neodmyslitelně spojen se psy připomněli i kolegové ze Záchranné brigády kynologů Praha. „Osudové je, že »Duhový most« přešla v doprovodu svého milovaného psa, kterého zachránila ze špatných podmínek. Milá Petro, budeš nám moc chybět,“ napsali na svůj web.

Osudový okamžik
Petra F. mířila do parčíku na smíchovském Hořejším nábřeží. Sešla ulicí J. Plachty k dvouproudé silnici, kde se mimo přechod rozhlédla a chtěla přeběhnout. I přes tmu musela být v bílé bundě vidět. Podle očitého svědectví už byla skoro na druhé straně silnice, jenže... Náhle se zastavila a začala přitáhovat na vodítku Charlieho. Vtom do nich najel motorkář. Náraz ženu i psa odmrštil asi 10 metrů daleko, v místě jejich dopadu skončil na vozovce i řidič motocyklu. On zůstal zraněný, Petra a Charlie na místě zemřeli. Poblíž jen pobíhal druhý ze psů, Caro. Čekal na zavolání paničky a zaštěkání psího kamaráda.

Víte, že...
...kdo byl viníkem neštěstí nyní objasňuje policie? Prosí případné svědky nehody, aby se s informacemi přihlásili na linku 158.

Přečtěte si
majojo
11. 11. 2019 • 16:17

Ano, je to obrovská tragédie pro rodinu té paní, ale: Přebíhala rušnou komunikaci mimo přechod za špatné viditelnosti. Tím si ušetřila pár metrů chůze. Ono by ji nezabilo, kdyby popošla, zvlášť, když šla stejně vyvenčit psy. Zato tahle neukázněnost zabila ji i psa. A co kdyby šla s dětmi, taky bi si takhle krátila cestu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.