Pomatená svědkyně! Nahlásila pád pilota do lesa! Záchranáři tam našli balonky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pomatená svědkyně! Nahlásila pád pilota do lesa! Záchranáři tam našli balonky!

ilustrační foto
ilustrační foto (: profimedia)

LIBEREC – Tak to tu ještě nebylo! Žena nahlásila hasičům pád paraglidisty do lesa, a tak se na místo vydala téměř padesátka záchranářů. Jak se nakonec ukázalo, svědkyně nehody si člověka s létajícím křídlem spletla se stovkou balonků uchycených na stromě!

Kuriózní omyl nastartoval záchrannou akci všech složek libereckých záchranářů. „Operační středisko libereckých hasičů přijalo ohlášení pádu paraglidisty do lesního porostu v oblasti Jizerské ulice v liberecké části Starý Harcov. Operační důstojník na místo ihned vyslal lezeckou skupinu profesionálních hasičů z požární stanice Liberec,“ sdělila tisková mluvčí libereckých hasičů Iva Michalíčková.

Na místo nehody vyrazil také vrtulník liberecké Letecké záchranné služby, který měl situaci monitorovat ze vzduchu. Po příjezdu na udané místo se hasiči informovali u svědkyně nehody o pravděpodobném místu nehody.

„V prostoru již pátral vrtulník libereckých záchranářů, který na místě následně přistál. Velitel zásahu popsal posádce vrtulníku pravděpodobné místo výskytu paraglidisty podle popisu svědkyně,“ doplnila Michalíčková. Na pomoc hasičům a zdravotníkům přispěchali také záchranáři Horské služby Jizerské hory. Několik desítek záchranářů pak přes půl hodiny neúspěšně pročesávalo terén. „Vrtulník provedl několik přeletů nad danou oblastí a následně se z důvodu horšící se viditelnosti vrátil zpět na základnu,“ upřesnila mluvčí liberecké záchranné služby Kristýna Fejfarová. Po půlhodině neúspěšného pátraní se záchranáři obrátili znovu na svědkyni, aby jim ukázala, kde přesně nehodu viděla.

„Svědkyně nehody tvrdila, že z místa jejího bydliště je místo pádu lépe vidět,“ říká mluvčí hasičů. Dva hasiči se spolu se svědkyní dopravili do místa bydliště, kde po průzkumu údajného místa nehody z dálky zjistili, že se jedná o větší množství bílých nafukovacích balonků, které se zachytily v koruně stromu.

„Paní doktorka se trochu spletla. I já jsem na tu dálku poznal, že jde o balonky,“ uzavřel dopáleně člen Horské služby, který se akce zúčastnil. Celá pátrací a záchranná akce byla vzápětí odvolána.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.