Česko: 45 000 prostitutek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Česko: 45 000 prostitutek!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Nejstarší řemeslo na světě, tak se nejčastěji mluví o prostituci. Přestože u nás oficiálně neexistuje, každý ví, kde ji hledat. Kněžky lásky jsou rozesety po všech koutech republiky.

Nejstarší řemeslo na světě, tak se nejčastěji mluví o prostituci. Přestože u nás oficiálně neexistuje, každý ví, kde ji hledat. Kněžky lásky jsou rozesety po všech koutech republiky. Aha! zjistilo, kde je jich nejvíc a o kolik se liší ceny za jejich služby.

Česko patří již dlouhá léta mezi oblíbené cíle sexuálních turistů. Nemůžeme se srovnávat třeba s Thajskem, kde 90 procent všech žen mezi 14. a 24. rokem života vykonává nejstarší řemeslo na světě, přesto je u nás prostitutek dost. Podle odhadu kolem 45 000. „Samotnou kapitolou je pak prostituce rozvedených žen, které nemají jiný způsob, jak se uživit. Mnohdy se jedná o ženy novodobých milionářů, které zůstaly po rozvodu bez jakýkoliv prostředků a pořádně nic neumí. Jednou z cest ze začarovaného kruhu je pro ně prostituce,“ tvrdí odborník na terénní prostituci Marcel Hofmann.

Ceny se liší podle toho jaké úkony prostitutka se zákazníkem dělá a kde. Nejlevnější jsou tradičně »holky z ulice« (ceny začínají už na 100 Kč za »ruční práci« a 200 Kč za orální sex), jejichž služby patří k těm nejrychlejším, ale zároveň i nejrizikovějším. Počet prostitutek na ulici ale rok od roku klesá – nyní »šlape chodník« už jen desetina všech prostitutek v Česku. Práce na ulici je totiž nebezpečná, méně výnosná a kněžky lásky jsou opakovaně kontrolovány policií.

V průměru nejlevnější jsou sexuální služby v Praze, na východě Čech a v okrese Karviná, nejdražší v příhraničních lokalitách s Německem a Rakouskem.

Nejvyšší počet erotických podniků je v Praze (zhruba 300 nevěstinců, 1500 privátů, plus lesbické a gay kluby a swingers kluby pro páry), následují okresy Cheb a Teplice.

Ve většině »klubů« se platí vstupné 200 až 500 korun a jedna hodina strávená s prostitutkou zde stojí 2500 až 5000 Kč. Ceny nápojů v těchto podnicích jsou hodně vysoké, např. káva 100 Kč, pivo 160 Kč a láhev sektu až 2000 Kč.

Severní Čechy
Nejznámějším místem je silnice E55 v oblasti Dubí. Nyní však už je těžké na prostitutky narazit. Kvůli dálničnímu obchvatu houfně mizí z Dubí na dálniční odpočívadla. Ve výkladních skříních, kde se dřív řidičům předváděly dívky, visí transparenty »Na prodej«.

Východní Čechy
Tady je to s nabídkou sexuálních služeb bídné, zákazníky se dívky snaží získat nízkými cenami. Výjimku tvoří dálnice D1 v úseku 66. km – 140. km, kde je na benzinkách a odstavných parkovištích dost »veselo«.

Jižní Morava
V této křesťanské baště jsou prostituţky schované před zraky spořádaných občanů buď v privátech, nebo v nočních klubech. Výjimku tvoří rozlehlá parkoviště s kamiony na hranicích.

Šumava a Jižní Čechy
Do Domažlic nepřitahují Němce proslulé chodské koláče, ale samozřejmě šlapky. Stojí podél silnic u hraničních přechodů, obtěžují, kdykoli zastavíte.

Západní Čechy
Zde se pouliční prostituci stále vcelku daří, zejména pak na Karlovarsku a Chebsku, tedy při hlavních tazích do Německa. Tomu odpovídají i ceny.

Praha
Tradičně největší výběr je v Praze. V nočních klubech je možné platit kartou, existují zákaznické karty, náruživí jedinci mohou dokonce zažít noc snů na splátky. Samotnou kapitolou jsou pak slevové akce, kdy například dvě dívenky na dvě hodiny »pořídíte« za 3500 korun.

Co jste asi nevěděli…

  • Na seznamu nejžádanějších cílů sexuální turistiky najdeme Česko mezi 20 top zeměmi (první je Thajsko).
  • Ročně se u nás za sexuální služby utratí 8,7 miliardy Kč. Na celém světě se pak ročně za placený sex utratí až 7 bilionů dolarů, to je víc než ve zbrojním průmyslu.
  • Denně si v ČR koupí sex 6300 lidí! Průměrná cena za sex je pak okolo 2500 Kč. Podle odhadu je 65 % zákazníků z řad cizinců, 35 procent tvořili tuzemští zákazníci.
  • Nejvíce nevěstinců na počet obyvatel je v západočeském městě Železná Ruda. Na 1690 obyvatel připadá 39 nevěstinců většinou je navštěvují Němci.
  • Nejvíce homosexuálních prostitutů najdete na hlavním nádraží v Praze.
  • Až 70 % lehkých děvčat, nabízejících privátní sexuální služby, jsou středoškolské a vysokoškolské studentky – je to totiž nejjednodušší »brigáda«.
  • 80 % prostitutek z ulice je závislých na tvrdých drogách, vydělávají si tak na dávku. Řada z nich je romského původu.
  • Zhruba 60 % prostitutek v Česku tvoří cizinky, většinou z Ukrajiny, Bulharska, Ruska, Vietnamu a Číny.
  • Prostituce není v ČR definovaná zákonem, stíhají se jen kriminální činy s ní spojené, tedy obchod s lidmi, kuplířství, výtržnictví a ohrožování mravní výchovy.

Emanuela z privátu: Vydělám i 10 tisíc za den!

Rozhovor s profesionální prostitutkou Emanuelou (24) jsme dělali v jednom z pražských privátů. Trval hodinu a stál nás 2000 Kč. Obvyklá taxa, je prý jedno, jestli si klient zaplatí sexuální služby, nebo se chce jen vypovídat – »šlapka« musí vydržet všechno…

Emanuela je tvé civilní jméno?
„Ne, jenom umělecký pseudonym.“

Proč sis ho vybrala?
„Kdysi běžel erotický seriál a hlavní hrdinka byla strašně sexy, tak podle ní. Chlapi to mají rádi, doma mají Boženu nebo Mařenu, já jsem prostě jiná. Je to taková hra.“

Jak jsi se k tomuhle řemeslu dostala?
„Byla jsem na vejšce a měla tři stovky na týden. Pak jsem objevila inzerát na tanečnici klubu v centru Prahy. Tam jsem se seznámila se svými prvními klienty, začala vydělávat zajímavé peníze. Když mi můj první zákazník ukázal štos pětistovek, asi pět tisíc, moc mě přemlouvat nemusel.“

Proč to děláš?
„Jsem líná. Hrozně rychle si zvykneš na stálý přísun ne zrovna malých peněz. Když mám náladu, vydělám i deset tisíc za den, kdo tohle může říct?“

Jaký byl tvůj nejlepší zákazník?
„Byla jsem s ním 14 dní v Bulharsku a vydělala si skoro čtvrt milionu.“

To je dost peněz, co s tím děláš?
„Utrácím, a to dost blbě. Všechno chci mít značkový – kabelky, šminky, boty a taky hodně kupuju DVD. No a co mi zůstane, to dávám na účet malýmu.“

Ty máš dítě?!
„Jo, kluka, jsou mu čtyři a žije u rodičů. V Praze bych ho mít nemohla. Jezdím za ním tak čtyřikrát do měsíce. Jeho otec je blbec, je ve vězení.“

Bereš drogy?
„Brala jsem asi půl roku v kuse heroin, pak jsem byla na odvykací kůře a teď se snažím abstinovat.“

Jak si představuješ, co s tebou bude za rok, za deset let?
„No, za rok budu ještě určitě dělat to, co teď, za deset let to už dělat nechci.“

Kolik stojí prostitutky?

Ulice

Orální sex: 200 až 500 Kč
Soulož: 500 až 700 Kč

Priváty

Orální sex: 300 až 500 Kč
Soulož: 500 až 1200 Kč

Eskort
(Prostitutku si objednáte telefonem domů)

Orální sex: 800 Kč + doprava
Soulož: 1200 až 3500 Kč + doprava

Nevěstince

Orální sex: 1200 Kč
Soulož: 2500 až 5000 Kč

Luxusní společnice
(Můžete si je objednat letecky kamkoliv na světě)

Cena (za 24 hodin – minimální doba): 80 000 Kč + letenka tam a zpět + luxusní ubytování

Gigolové pro dámy

Doprovod: 400 Kč/h
Sex: 1200 až 2000 Kč/h

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.