Týrání Ondřeje: Obviněno už 5 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Týrání Ondřeje: Obviněno už 5 lidí!

Ondřej (7). Byl objeven zavřený v komoře kouřimského domu. Nyní je se svým bratrem Jakubem, který byl také týraný, v dětském ústavu Klokánek.
Ondřej (7). Byl objeven zavřený v komoře kouřimského domu. Nyní je se svým bratrem Jakubem, který byl také týraný, v dětském ústavu Klokánek. (Aha! – internet, ČTK)

BRNO – V kauze týraného školáka Ondřeje Mauera (7) z Kuřimy padla další dvě obvinění. Z týrání svěřené osoby a těžkého ublížení na zdraví byli obviněni podnikatel Jan Turek (31) a vysokoškolák Jan Škrla (25), oba z brněnského skautského oddílu Mravenci. Včera to potvrdilo brněnské státní zastupitelství.

Již před tím policie z týrání Ondřeje a jeho bratra Jakuba (9) obvinila jejich matku Kláru Mauerovou, jejich tetu Kateřinu a rodinnou přítelkyni Hanu Bašovou (alias tetu Nency).

Policie tak postupně rozplétá kauzu, která začala náhodným objevením ztýraného Ondry v temné komoře kuřimského domu. Tam ho měla zavírat nahého a svázaného jeho matka Klára Mauerová. Trýzněn byl i jeho bratr Jakub.

Aktéry případu spojuje někdejší působení ve skautu, ale i v náboženské sektě, kterou měl vést Josef Škrla. Jeho dcera Barbora (32) se vydávala za třináctiletou Aničku a po útěku teď žije v Dánsku. Jeho syn Jan, který je mezi čerstvými obviněnými, je údajně momentálně také v cizině.

Policie zvažuje, že obviní ještě další lidi. Navíc údajně získala další důkazy, že týrané děti mohly být zneužívány i kvůli natáčení porna.

9.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.