Nesnášíme zimu - Sem jezdíme za teplem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nesnášíme zimu - Sem jezdíme za teplem

Keňa - Poznávat domorodé kmeny i zvířata ve volné přírodě můžete od 70 tisíc Kč. - Ale zájezdy jsou už vyprodané!
Keňa - Poznávat domorodé kmeny i zvířata ve volné přírodě můžete od 70 tisíc Kč. - Ale zájezdy jsou už vyprodané! (Profimedia.cz)

PRAHA – Tisíce Čechů se letos vydají na zimní dovolenou. Oproti dřívějším rokům ale nepojedeme jen lyžovat. Cílem naší cesty jsou místa s průměrnou teplotou 30 °C ve stínu! Cestovky prý dlouho takový zájem nezažily, zimní termíny jsou na řadě míst vyprodané!

Nejoblíbenějšími destinacemi letošní zimní sezony jsou Mexiko, Keňa a Kuba. Ve všech průměrná teplota neklesne pod 30 °C. Češi prostě nechtějí mrznout! „Oblíbené jsou i zájezdy do Austrálie, Jihoafrické republiky nebo třeba do Chile. Ale pro samostatné cesty za teplem je vhodná celá jižní polokoule,“ říká Tomio Okamura z Asociace cestovních kanceláří.

Kdo si nezařídil zájezd včas, má už zřejmě smůlu. „Kanceláře letos připravily spoustu zájezdů do exotických zemí, zájezdy jsou ale většinou vyprodané,“ říká Okamura. Asociace cestovních kanceláří odhaduje, že z republiky by za sluncem mohlo vycestovat sto tisíc Čechů. Další tisíce lidí se chystají na krátkodobé lyžařské zájezdy, které díky konkurenci exotických míst zlevňují. Jezdí se zejména do Rakouska, Francie a Itálie. „Například právě do Rakouska se jezdí hlavně na víkendy,“ doplnil Okamura.


7.9.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.