Britský komik při představení žertoval o infarktu, záhy ho opravdu dostal a zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Britský komik při představení žertoval o infarktu, záhy ho opravdu dostal a zemřel

Ian Cognito při jednom z posledních představení.
Ian Cognito při jednom z posledních představení. (Foto Twitter)

Při vystoupení vtipkoval o tom, jaké by to bylo, kdyby během něj zemřel, a zmínil i infarkt. Po pár minutách se britský komik Ian Cognito (†60) posadil do židle a skutečně zemřel. Zabil ho... infarkt! 

Za hranicemi Británie nebyl příliš známý, na tamní komediální scéně ale platil za uznávanou stálici. Ostatně vystupoval už od 80. let. Cognito, občanským jménem Paul Barbieri, už další show nepřidá. To v divadle ve městě Bicester bylo jeho posledním.

Na show trval
Podle pořadatele Andrewa Birda se před vystoupením necítil dobře, přesto trval na tom, že je absolvuje. V jeho závěru začal ztěžka dýchat, posadil se na židli a zvrátil hlavu. „Všichni v publiku jsme byli přesvědčeni, že to je součást show. Vždyť chvilku předtím vtipkoval o mrtvici a infarktu. Dokonce řekl: Představte si, jaké by to bylo, kdybych tady teď před vámi zemřel,“ popsal divák John Ostojak a dodal: „Pět minut jsme tam seděli, koukali na něj a smáli se.“

Za málo peněz
Až když na pódium vběhli záchranáři a Cognita se marně snažili oživovat, všem v sále došlo, která bije. „My jsme se mu chechtali, a on byl mrtvý! Mám z toho husí kůži,“ oklepal se Ostojak. „Myslím, že takhle by si Ian přál odejít. Jen by chtěl, aby to bylo ve větším sále a za větší honorář,“ zlehčil tragédii Andrew Bird.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.