Češi umírají v zahraničí - Nevrátí se jich 52! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Češi umírají v zahraničí - Nevrátí se jich 52!

PRAHA – Letní turistická sezona je ve znamení smrti. Češi totiž hromadně umírají na svých dovolených v zahraničí. Letos jich zemřelo už 52! Dalších 21 krajanů se pohřešuje. Možná jsou také mrtví.


Kde letos umírali Češi

Nejvíce lidí přitom od začátku léta zahynulo v tradičně nejvyhledávanější prázdninové lokalitě – Chorvatsku. Svůj hrob tam našlo už dvanáct výletníků z Česka. V úmrtnosti hned po Chorvatsku následuje Slovensko se šesti mrtvými. Z Itálie se nevrátilo pět Čechů, pět lidí zahynulo také v Rakousku, čtyři v Německu. „Mezi časté příčiny úmrtí patří utonutí, infarkty, dopravní nehody, pády v horách i sebevraždy,“ informovalo ministerstvo zahraničí. Ministerstvo se přitom nepotýká jen s mrtvými Čechy. Starosti má i se ztracenými osobami. Jejich počet letos stoupl už na 21.
Kliknutím zvětšeteStále například visí otazníky nad osudem tří Čechů, kteří v roce 2001 zmizeli v Albánii. Tři studenti Michal Pavelka (30), Jan Pavelka (28) a jejich kamarádka Lenka Tučková (29) se v roce 2001 vydali na cestu do albánských hor. Dodnes se nevrátili a není jisté, zda žijí.

Podobný osud má i Jana Kubištová (34), která se v témže roce ztratila v Ekvádoru. S přáteli vystoupila 8. července 2001 na sopku Ilimisa. Sama začala sestupovat dolů, ale když se přátelé vydali za Janou, jako by se po ní slehla zem.

LETNÍ ÚMRTÍ

● V rakouských Alpách zemřel na infarkt český turista (62). Stalo se to při horské túře na Velký Pyrgas.
● V Polsku si vyžádala život Čecha havárie motorového kluzáku.
● Tři čeští turisté našli smrt v Kambodži při leteckém neštěstí.
● V Norsku, Bolívii a Pákistánu zemřeli čeští horolezci při nehodě v horách.


Autor: (gol)
Foto archiv

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.